BBP Genel Başkanı Destici'den 28 Şubat Yorumu

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici 28 Şubat soruşturmasında 4. ve 5. dalga operasyonlarının da yaşanacağını ile sürdü.
Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici 28 Şubat Barzani 


İzmir Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde parti teşkilat mensupları ile bir araya gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin İstanbul İl Başkanlığ tarafından 28 Şubat soruşturmasını yargıya taşıyan ilk siyasi parti olduklarını hatırlatarak operasyonların devam niteliğini taşıdığını söyledi. Destici; ' Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından geçmişi ile yüzleşmesi lazım.12 Eylül, 28 Şubat yargılanıyorsa Büyük Birlik Partisi ve ülkücülerin katkısı vardır. Onların desteği vardır. İlk şikayet partimizin İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılmıştır. O dönemde 28 Şubat dalgası geldiğinde söyledim 2. 3. 4.5. dalgaları da gelecek. Süreç genişletilecek. Askerlerle sınırlı olmayacak. Medya ve iş dünyası, siyasetçiler sürece dahil edilmeli. Çünkü hak etmedikleri halde başbakan, başbakan yardımcısı oldular. Hak etmedikleri halde devletin ihalelerini çaldılar devletin bankalarını boşalttılar. Bunların hesabının sorulması lazım. boşaltılan bankalardaki paralara hangi işadamı, siyasetçi generalin cebine girdiyse çıkarılıp milletin hazinesine getirilmesi lazım.Bu işin sonuna kadar takipçisiyiz ' dedi.

UZLAŞMA KOMİSYONUNA 'MÜSAMERE SINIFI' BENZETMESİ

İktidar partisinin belirlediği gündeme göre hareket edildiğini ileri süren Genel Başkan Destici; ' Ne hikmetse iktidar partisi bunların konuşulmasını istemiyor İktidara zarar verecek. Ana muhalefet partisi ve diğer muhalefet partileri de bu gündeme girmiyor, hükümetin belirlediği gündemin kuyruğu oluyorlar. Bunların yeni anayasa yapmaya da niyeti yok. İktidar partisi mevcudiyetini ana muhalefet konumunu, MHP ise oy oranını korumaya çalışıyor. Mecliste oluşturulan uzlaşma komisyonu da müsamere sınıfıdır buradan netice çıkmaz ' ifadesinde bulundu.Destici terörle mücadele, yeni anayasa çalışmaları ve işsizlik sorunlarının Türkiye'nin ana gündem maddeleri arasında yer aldığını ancak iktidar ve muhalefet arasında suni gündem oluşturulduğunu ve söz konusu maddelerin dışına çıkıldığını ifade ederek konuşmasını şu sözler ile sürdürdü: ' 27 yıldır yıl terörle mücadele edilmiyor. Ediliyormuş gibi yapılıyor. Terörle mücadelede hiçbir konuda Türkiye'nin ileri düzeyde bir şey yaptığını görmüyoruz. Terörle mücadele de umudu Barzaniye bağlamışsanız vay anam vay. Türkiye 27 yıl daha terörle mücadele edecektir demektir. Baharla birlikte şehitlerimiz artarak gelmeye devam edecektir. '

Türkiye'nin özellikle Suriye konusunda net tavır sergelimesi gerektiğini aktaran Destici; ' Komşuflarla sıfır probleme bakarsak Suriye, İran, Irak düşman.Rusya ve Çin'le ilgili Suriye konusunda sıkıntılıyız. Kala kala dost olarak Barzani kaldı. Denize düşen yılana sarılır gibi.Türkiye çareyi Barzani ve Haşimi'de aramaya başladı. Türkiye adına olmaması gereken kabul edilemeyecek gelişmeler olarak değerlendiriyoruz. Türkiye'nin Suriye politikasını net kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz ' diye konuştu.

26 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı