Başbakan Yıldırım: Yazıklar olsun

Başbakan Binali Yıldırım, ATO Congresium'da AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen 'Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.
Başbakan Yerel Yönetimler Ak Parti Binali Yıldırım 


İşte Başbakan'ın konuşmasının satır başları:

KİMİN KOLUNA GİRDİĞİNİZE BAKIN DA ONDAN SONRA KONUŞUN

Şimdi Allah'a şükür belediyelerin bir kuruşu terör kaynağına gitmiyor. Şehirlerin, beldelerin imarı ve güzelleşmesi için harcanıyor. Batman, Cizre'de çocuklarımız taş atmıyor. Top sahalarında oyun oynuyorlar, park bahçelerde geziniyor, kitap okuyorlar. Gelecek için ümitleri yeşerdi. Kardeşlerimizi baskı ve tehditle sindirmeye çalıştılar ama başarılı olamadılar, asla da başarılı olamayacaklar. Ne yazık ki, hala teröre destek verme alışkanlığının devam ettiğini görüyoruz. Neymiş, SİHA'ya karşılarmış! Niye karşısınız? Vatandaşın hayatına kasteden, yol medeniyettir diye yol yaparken alçakça öldürülen işçilere sesi çıkmayanların, polise, korucuya, askere, jandarmaya gözünü kırpmadan silah doğrultan alçakları teknolojinin verdiği imkanlarla bertaraf ederken niye karşı çıkıyorsunuz? Siz bu lafları edeceğinize önce adalet diye yürüdüğünüz yollarda kimin koluna girdiğinize bakın da ondan sonra konuşun.

YAZIKLAR OLSUN! YARIN BU MİLLETİN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ?

Bu iftiraları dillendirenlere yazıklar olsun. Teröre açıktan destek veriyorsun. Peki yarın oy istemek için vatandaşın önüne gittiğinizde bu milletin yüzüne nasıl bakacaksınız? Hamdolsun terör örgütlerinin yuvası haline gelmiş belediyeler artık bir bir temizlendi. Belediyecilik konusunda büyük sıkıntılar yaşayan illerimize hızla hizmet gidiyor. Vatandaşlarımızdan muazzam destek alıyoruz, geri dönüşler alıyoruz. Bu süreçte diğer bölgelerdeki belediyelerimiz de tecrübe, imkanlarını kardeş seçtikleri bölgedeki belediyelerimizle paylaştılar. 305 milyon lira doğrudan bu belediyelere yatırım yapılmış. Bazı belediyelerimizin 8-10 kardeş belediyesi var.
13 Eylül 2017 Çarşamba günü yayınlandı