Başbakan: Kefenini Alıp Yola Çıkanlar İçin Kurtaracak İnsana İhtiyaç Yoktur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Kobi Şurası'nın açılış konuşmasını yaptı.
Başbakan Adnan Menderes 12 Eylül Darbesi Recep Tayyip Erdoğan 



Başbakan Erdoğan, '' Bugün yaşananlarla o gün yaşananalar birbirine tıpatıp benziyor. O günün arşiv araştırmasını yaptık. Bazılı yazılı medya gruplarının attıkları manşetlere baktım köşe yazılarını okudum. İnanır mısınız aynı. Sanki bugün o başlıkları atanlar o arşivleri açıp o başlıklara bakarak atmışlar. Sandık her şey değil diyorlar. Demokrasi sandık değildir diyorlar. Merhum Menderes'e de aynı şeyi söylediler'' dedi. Başbakan Erdoğan konuşmasını şöye sürdürdü:

'' Nasıl bazı densizler bize ' Sizi biz bile kurtaramayız ' diyenler geçmişte Adnan Menderes için de aynı şeyleri söylemişler.
Biz kurtarıcı aramıyoruz. Bize bu hitabı yapanlar kendilerini kurtacakları arasınlar. Kefenini alıp yola çıkanlar için kurtaracak insana ihtiyaç yoktur La ilahe illallah önce bunu öğrensinler. Allahtan başka galip yoktur.

Aynı şeyleri söylüyorlar. Bugün bir el gençleri dışarı atmak istiyorsa bugün de aynı şeyler. Kefenini alıp yola çıkanlar için kurtarıcı insana ihtiyaç yoktur. Bazı densizler sizi biz bile kurtaramayız diyor ya biz kurtarıcı aramıyoruz. Allah'tan başka galip yoktur. ''




Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
12 Eylül 2013 Perşembe günü yayınlandı