Bakan Ala: HDP Eş Başkanı küçük kurnazlıklar yapıyor

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) hedefindeki Kobani için düzenlenen eylemlerde çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı.
İçişleri Bakanı Işid Kobani Hdp Efkan Ala 


İçişleri Bakanı Efkan Ala, yurt genelinde düzenlenen eylemlere ilişkin HDP ve CHP'yi eleştirdi. Ala, ' Küçük kurnazlıklarla bu şiddet eylemleri, sokak hareketleri, aslında tamamen bitirilmesi çağrısı yapılması gerekirken, o kurnazlıklarla desteklenir bir dil kullanılmıştır ' dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, IŞİD'in saldırıları altındaki Kobani'ye destek verilmesi için yurt genelinde düzenlenen eylemlerin bilançosunu açıkladı. HDP ve CHP'yi eleştiren Ala, vatandaşlara çağrıda bulundu: “Hiçkimse şiddet yapmak üzere sokağa çıkmasın.”

İçişleri Bakanı Ala, şehit polisler ve olaylarda ölenler için Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Ala, yaralılar için de geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Işid Hakkında
IŞİD, aynı zamanda, Dünya'nın en zengin terör grupları arasında sayılmaktadır.Irak Savaşı'nın ilk yıllarında kurulan ve 2004 yılında El Kaide'ye bağlılığını ilan eden grup bir süre sonra Irak El-Kaidesi adını aldı. Grup genelde Sünnî topluluklar olmak üzere Mücahidîn Şûra Konseyi, el-Kaide, Jaysh el-Fatiheen, Jund el-Sahaba, Katbiyan Ansar el-Tevhid vel Sunnah, Jeish el-Taiifa el-Mansoura gibi farklı isyancı gruplardan oluşur ve onların desteğini...
devamı
10 Ekim 2014 Cuma günü yayınlandı