ABye Örnek Olacak Bir Adım Attık

Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığının ev sahipliğinde düzenlenen İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Eğitim Bakanları Gayriresmi Toplantısı'nın açılışında konuştu.
Başbakan Avrupa Ana Dilde Eğitim Oecd Recep Tayyip Erdoğan 



Başbakan Erdoğan, '' Ana dilde eğitim konusunda Avrupa ülkelerine Türkiye'yi örnek almalarını sağlayacak adımı atmış bulunuyoruz. Avrupa'da yaklaşık 5 milyon Türkiye kökenli insanımız yaşıyor. Bu insanlarımız artık büyük ölçüde Avrupa'da yerleşik hale geldiler. Bu vatandaşlarımız tüm uğraşlarına rağmen ana dilde eğitim hakkını elde edemediler. Bu konu AB müktesebatında olmasına rağmen kendilerine bu hak verilmedi. Biz bu konuda da AB'ye örnek olabilecek bir adım attık. Bir ülkede temel hak ve özgürlükler dikkate alınmıyorsa o ülkede gelişmişlikten söz edilemez'' ifadelerini kullandı.



Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
2 Ekim 2013 Çarşamba günü yayınlandı