Selam Filminin Galası Yapıldı

Yurt dışındaki Türk okullarının hikâyesini anlatan ''Selam'' filminin galasına katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Bu filmde konu edilen öğretmenlerimiz dünya barışı için yeni bir meşale yaktılar. Yurt dışındaki Türk okulları sayesinde bu meşale daha geniş alanları aydınlattı. Ülkemizden kilometrelerce uzakta dilimiz, kültürümüz adına gördüğümüz tüm güzellikler, işte bu hizmet kervanının neferlerinin, yani eğitimcilerimizin alın teri, onların göz nuru, emeği” dedi.
Yunus Emre Fethullah Gülen Hakan Şükür Senegal Mustafa Sarıgül 


Mecidiyeköy Trump Towers ' da yapılan galaya, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hamdi Alkan, Seray Sever, İpek Tuzcuoğlu gibi siyaset, sanat ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Galada bir değerlendirme yapan Bağış, “Bu hizmete öncülük eden, bu gönüllüler hareketine ilham veren Fethullah Gülen Hocaefendi ' den Allah razı olsun, ona da buradan selam olsun. Bu filmde konu edilen öğretmenlerimiz dünya barışı için yeni bir meşale yaktılar. Yurt dışındaki Türk okulları sayesinde bu meşale daha geniş alanları aydınlattı. Ülkemizden kilometrelerce uzakta dilimiz, kültürümüz adına gördüğümüz tüm güzellikler işte bu hizmet kervanının neferlerinin, yani eğitimcilerimizin alın teri, onların göz nuru, emeği… Onlar inandılar… Kilometreleri aşmakla kalmadılar her türlü zorluğu göze aldılar, her türlü sıkıntıya katlandılar. Hasret demediler, özlemlerini sineye çektiler, çile demediler, yavuklularını, nişanlılarını, eşlerini, çocuklarını, ana babalarını geride bırakarak ismini bile kimsenin bilemeyeceği ülkelere göç ettiler.Dünyanın dört bir yanında yeni barış köprüleri inşa ettiler.Ama çok şükür ki bunların meyvelerini de bu milletle, bu ülkeyle cömertçe paylaştılar.Çünkü onların ortak özellikleri bir hizmet sevdalısı olmalarıyla birlikte her birinin birer Türkiye sevdalısı olmasıydı.Yoksa hangi güç götürebilir bir canı Sibirya ' nın eksi 50 ' sinden Sahra ' nın artı 50 ' sine kadar dünyanın dört bir yanına..”diye konuştu. Bağış konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Barış iklimin hasretlileri olarak bu hizmet neferlerine her daim müteşekkiriz. Bu barış iklimini Selam kültürüyle yoğurmaları özellikle anlamlıdır. Çünkü Selam zaten barıştır. Çünkü Selam dilden dile değil, dilden kalbe konuşmaktır. Dostluk ve kardeşliktir. Birbirine selam veren iki insanın kavga etmesi mümkün değildir. İşte dünyayı da selamet ' e ulaştıracak formül Selam diliyle birbirimize yaklaşmaktır. O yüzden Selam filmini ve filmin yapımcısı Sabri Koç Bey ' i, bütün emeği geçenleri kutluyorum. İnsanlığı kurdukları barış köprüleriyle selamlayan bu hizmet neferlerini hikâyelerini bizle paylaştığı için film ekibine teşekkür ediyorum.” Sinema çıkışı da film hakkında konuşan ve çok duygulandığını söyleyen Bağış, “Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bunların gerçekten yaşanıyor olması çok duygulandırıyor. Biz Pakistan ' a sel sonrası gittiğimizde orada şahit olduk. Öğretmenler sel sebebiyle okulu tatil etmiş ve öğrencileri okul içerisinde yatılı olarak bakıyorlardı. Filmin her anı heyecanlıydı. Özellikle Adem Hocanın çocukları barıştırırken yaptığı özveriden çok etkilendim. Herkes bu filmi izlemeli. İşte o zaman bu okulların ne gibi görevler ifa ettiğini daha iyi anlar” İfadelerini kullandı. Egemen Bağış ve Aksu, filmin başrol oyuncuları ile filmde rol alan Bosna Hersekli ve Senegalli çocuklarla fotoğraf çektirdi. Senaryosunu Necati Şahin'in yazdığı, Levent Demirkale'nin yönettiği, başrollerini Burçin Abdullah, Yunus Emre Yıldırımer ve Hasan Nihat Sütçü'nün paylaştığı ''Selam'' filmi, 29 Mart'ta gösterime girecek. Senegal, Afganistan ve Bosna Hersek'teki Türk okullarında görev yapan 3 öğretmenin hikâyesini anlatan film, 2 yıllık hazırlıktan sonra 4 ayda çekildi.

28 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı