Singapur'u Kesinlikle Görmelisiniz!

Singapur Cumhuriyeti, Malay Yarımadası'nın güney ucunda, Ekvatorun 137 kilometre kuzeyinde yer alan bir ada devletidir. Kuzeyde Malezya'nın Johor Eyaleti, güneyde ise Endonezya'nın Riau Adaları ile çevrili, dünyanın az sayıdaki şehir devletlerinden biridir.
Hindistan Malezya Singapur Endonezya 


Singapur ' un tarihi 11. Yüzyıla dayanmaktadır. 14. Yüzyılda Srivijayan Prens Parameswara ' nın egemenliği altındayken adanın önemi arttı.1613 yılında Acehnese akıncıları tarafından yıkılana dek önemli bir liman kenti haline gelmişti. İngiliz Sir Thomas Stamford Raffles 1819 yılında İngiliz limanı kurmasıyla Singapur ' un modern tarihi başladı. İngiliz sömürgesi altında Hindistan-Çin ticaret merkezi ve Güney Asya antrepo ticaret merkezi olmasıyla önem kazandı. 2. Dünya Savaşı sırasında,1942-1945 yılları arasında Singapur, Japon İmparatorluğu tarafından işgal edildi.Savaş sona erdiğinde Singapur kendi öz yönetimini alana kadar İngiliz kontrolü altına girdi. Sonra Malezya ile birleşti. Ancak, sosyal huzursuzluk ve iktidardaki Singapur Halk Hareketi Partisi ve Malezya İttifak Partisi arasındaki anlaşmazlıkları, Malezya ile Singapur ' un ayrılığı sonuçlandı. Singapur, 9Ağustos 1965 tarihinde bağımsız bir cumhuriyet oldu.

Singapur, tropikal iklime sâhiptir. Sıcaklık ve nem miktarı yüksektir. Yağışlar çok fazladır. Mevsimlere göre nem, ısı ve yağış değişikliği oldukça azdır. Ekvatorun hemen kuzeyinde yer aldığı ve arâzisinin alçak olması sebebiyle hava sıcaklığı, özellikle yaz aylarında çok fazla artmaktadır. Genellikle Ekim-Mayıs ayları arasında yağışlar şiddetlenir.

4 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı