Yapışık Parmakları Ayrıldı, 6. Parmağı Da Alındı

Konya ' da doğuştan yapışık olan iki elinin orta parmakları cerrahi bir operasyonla birbirinden ayrılan 4 yaşındaki Ömer Fadıl Çetin ' in, ayaklarındaki 6. parmakları da alındı.
Kenan Çetin Hakan Türk 


Kenan ve Necla Çetin çiftinin ikinci çocukları 4 yaşındaki Ömer Fadıl ayaklarında 6 parmaklı, ellerinin orta parmakları da birleşik olarak dünyaya geldi. 4 yaşına kadar bir sıkıntı çekmeyen Ömer Fadıl ' ın ilerideki hayatında ayakkabı giymekte zorlanma ihtimali ve yapışık parmaklarıyla rahat edemeyeceği için ailesi doktora gitti. Konya Anıt Hastanesi ' nde kontrolden geçen Ömer Fadıl ' ın ilk önce sağ ayağındaki 6. parmak ve sağ elinin yapışık parmakları ayrıldı. Üç hafta sonra tekrar hastaneye yatan Ömer Fadıl'ın bu kez diğer ayağındaki 6. parmak alınırken, diğer elinin yapışık parmakları cerrahi operasyonla ayrıldı.

Oğlunun sağlıklı bir şekilde yaşamına devam etmesini istediğini belirten baba Kenan Çetin, “Bizde genetik bir olay bu. Annemde vardı. Bende birleşiklik vardı. Benim ayaklarımda 6 parmak var. Oğlumda 6 parmak var. Ellerde ise parmaklar birleşikti. Hastanede yapılan cerrahi operasyonla ellerdeki yapışık parmaklar ayrıldı, ayaklardaki 6. parmaklar ise alındı” dedi.
Hastanın ameliyatını gerçekleştiren Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Hakan Türk, “Hastamız 4 yaşında. Doğuştan her iki ayağında 6 parmak vardı. Ellerinin 3 ve 4. parmakları birbiriyle yapışıktı. Üç hafta önce sağ tarafını ameliyat ettik. Bir sıkıntı olmadı. Şimdi de sol tarafına aynı ameliyatı yaptık. Artık ayakları ve elleri daha rahat olacak” şeklinde konuştu.

Doktoruna teşekkür eden Ömer Fadıl ise, parmaklarını artık daha rahat kullanabileceğini söyledi.
17 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı