Safra Kesesi Değil Sanki Taş Ocağı

Manisa'da safrakesesinde aşırı şişme ve ağrı nedeniyle hastaneye başvuran yaşlı adamdan 120 bin adet taş çıkarıldı.
Doktorlar Dizisi Ali Gündoğdu Gündoğdu Devlet Hastanesi 


Safrakesesindeki aşırı şişme ve ağrı nedeniyle Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan Ali Gündoğdu'nun (82) safrakesesinden 1 ile 3 milim büyüklüğünde, 70 gram ağırlında 120 bin adet taş çıktı. 29 Nisan Pazar günü Turgutlu Devlet Hastanesi'ne giden Mehmet Ali Gündoğdu, buradan Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Gündoğdu, burada Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Murad Önal ve ekibi tarafından acil olarak ameliyata alındı. İki saat süren başarılı bir operasyonla, Gündoğdu'nun safrakesesinden 1 ile 3 milim büyüklüğünde, 70 gram ağırlığında 120 bin adet taş çıkartıldı. Gündoğdu'nun hastaneye geldiğinde safrakesesinin patlamak üzere olduğunu ifade eden Dr. Murad Önal, başarılı bir ameliyatla Gündoğdu'nun sağlığına kavuştuğunu söyledi. Gündoğdu'nun aşırı taştan dolayı safrakesesinde iltihaplanma meydana geldiğini ve bu yüzden aşırı ağrı çektiğini kaydeden Dr. Önal, ' Taşlar Gündoğdu'nun safrakesesinde yıllardan beri birikmiş ve safrakesesi yolunu tıkamış. Bu taşları Gündoğdu'nun kendi vücudu üretmiş. Bildiğimiz kadarıyla hiçbir insanının safrakesesinden bu kadar taş çıkmadı. Ez fazla çıkan taş sayısının 8 bin 422 tane olduğunu biliyoruz. Gündoğdu'nun safrakesesindeki taşlar o kadar fazla olduğu için portakal büyüklüğündeki safrakesesi kavun büyüklüğüne ulaşmış. Gündoğdu, ameliyattan sonra sağlığına kavuştu. ' dedi.

Safrakesesinden 120 bin taş çıktığını duyanca çok şaşırdığını belirten Mehmet Ali Gündoğdu da doktorların ameliyatı gerçekleştirerek kendisini büyük bir rahatsızlıktan kurtardığını söyledi. Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu aktaran Gündoğdu, ' Doktorlar hayatımı kurtardı ve sağlıma kavuştum. Doktorlardan Allah razı olsun. ' diye konuştu.
2 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı