Dr Mehmet Öz Bakın Ne Yaptı

İzmir ' in EXPO 2020 adaylığı için Paris'te sunum yapan ünlü Türk Doktor Mehmet Öz, sunumdan sonra Türkiye'nin Kültür Ofisi ' nde düzenlenen basın toplantısında Sağlık Bakanı Recep Akdağ ' ın göbek çevresini ölçtü. EXPO ' daki sunumunda sağlık temasını seçen İzmir adına yaptığı sunumda obeziteye dikkat çeken Öz, ölçümden sonra ' Benimkini geçiyor ' diye Bakan Akdağ'a takıldı. Basın toplantısında ayrıca, aynı zamanda doğum günü olan Mehmet Öz'e üzerinde İzmir'in EXPO 2020 logosunun yer aldığı pastayla sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. Dr. Öz'ün pasta kesimi sırasında sunumu izlemek üzere İzmir'den Paris'e gelen annesi Suna ve babası Mustafa Öz de yer aldı.
Recep Akdağ Basın Kuruluşu Aziz Kocaoğlu Abdullah Gül Mehmet Öz 


İzmir'in diğer aday 4 kent ile birlikte Paris'te gerçekleştirdiği EXPO 2020 sunumunun ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya İzmir'in sunumunda görev alan İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dr. Mehmet Öz, Fransız kökenli ünlü İzmirli işadamı Lucien Arkas ve sunucu Defne Samyeli katıldı. Türkiye ' nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nun da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Bakan Akdağ, “Bir yanımda valimiz diğer yanda bu kentin belediye başkanı. İzmir'in EXPO 2020 adaylığını biz bir takım oyunu olarak görüyoruz. Bu oyunun da iyi oynandığını düşünüyorum. İzmir, Paris'te başarılı bir sunum yaptı. Ancak bunun devamının getirilmesi için delegeleri ikna etmek gerekir. Hükümet olarak tüm desteğimizle bu projenin arkasındayız. İzmir'in bu hususta çok şansı var. Şehrin potansiyeli çok yüksek. Diğer ülkelerin seçtiği temalara göre İzmir'in teması da çok iyi” dedi.

GÖBEK ŞOVU

Bakan Akdağ, hemen yanında yer alan Dr. Mehmet Öz'ün, İzmir'in sunumu sırasında sandalye üzerinde yaptığı göbek şovu da hatırlattı. Göbek çevresinin insanın boyunun yarısını geçmemesi ve basen çevresinden büyük olmaması gerektiğini anlatmak ve obeziteye dikkat çekmek için Öz'ün sunum sırasında sandalyeye çıktığını hatırlatan Bakan Akdağ, “Değerli kardeşim Mehmet Öz'ün sandalye üzerindeki anlatımı etkileyiciydi. Göbek şovu deyip geçmeyin. Göbek çevresinin basen çevresinden büyük olması birçok hastalıklara davetiye çıkarmakta” dedi. Bu açıklamanın ardından konuşan Dr. Mehmet Öz, belindeki kemerini çıkararak Bakan Akdağ'ın göbek çevresini ölçtü. Öz, “Benimkini geçiyor” dedi.

MİLLİ TAKIM GİBİ

İzmir Valisi Cahit Kıraç da, “Biz EXPO ' yu fuarların olimpiyatı olarak adlandırıyoruz. Türkiye'yi de milli takım olarak sahaya sürdük. Milli takımımızın başında Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül yer alıyor. Hükümetimiz tam destek veriyor. Bu maçı kazanmak için hep birlikte sahadayız” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmir'in büyük bir heyetle geldiğini ve EXPO konusunda ne kadar çaba gösterdiğini tüm Uluslararası Sergiler Bürosu delegelerine ilan ettiğini belirtti.

Türkiye ' nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın talimatı ile Şanzelize ' deki bakanlığa ait kültür ofisini EXPO 2020 ofisi haline getirdiklerini söyledi. Burcuoğlu bir çetele tuttuklarını ve oy verip vermeyecek ülkelerin yanına artı ve eksi işaretleri koyduklarını, İzmir'e daha çok oy kazandırmak için de yeni üye ülkeler yaptıklarını söyledi. Toplantının sonunda ise, heyet EXPO 2020 ofisinin açılışını gerçekleştirdi.
Recep Akdağ Hakkında
Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında uzman oldu. Bir yıl süreyle Londra'da kan hastalıkları üzerine çalıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde Başhekim Yardımcılığı, Satınalma Komisyonu Başkanlığı ve Tıp Dergisi Editör Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde Müdür Yardımcı...
devamı
13 Haziran 2012 Çarşamba günü yayınlandı