Diş Tedavisinde Son Teknoloji

Gazi Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Periondotoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Kurtiş, diş tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilen yeni cihazla ilgili olarak, ' Sinüs yükseltme operasyonlarında sinüsün içinde bulunan o zarın yırtılmadan, o kemiğin dışarıdan çıkarılması amacıyla bu cihazlar hekimler ve hastalar açısından son derece güvenli ' dedi.
Diş Hekimi Gazi Üniversitesi 

Gazi Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Periondotoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Kurtiş, İHA'ya yaptığı açıklamada, her gün yeni cihazların dişhekimliği uygulamaları girdiğine işaret ederek, ' Bunlardan bir tanesi özellikle kemik cerrahisinde çok hassas, çok düzgün, hastalarımız ve hekimlerimiz açısından son derece güvenli bir cihazı tanıtacağım ' dedi. Kurtiş, ultrasonik kemik cerrahisinde kullanılan cihazın tamamen kemik cerrahisinde kullanıldığını belirterek, üst çenede sinüs boşluklarının yükseltilmesi, kemik duvarlarının kaldırılması, ağzın çeşitli bölgelerinden kemik grafiklerinin alınması amacıyla birçok kemik operasyonunda bu cihazlardan faydalanıldığını söyledi. Bu cihazların en önemli avantajının özellikle anatomik riskli bölgelerde dokuya zarar vermemesi olduğuna dikkati çeken Kurtiz, sinir dokusuna, damar dokusuna ve yumuşak dokuya zarar vermeden geleneksel aletlere oranla çok daha güvenli olması yönünden rahatlıkla kullanıldığını anlattı.

Kurtiş, cihazın diş hassasiyetine gösterdiği duyarlılığı ölçmek için bir yumurta testi yaptı. Yumurtanın kabuğunu cihazla kesen Kurtiş, yumurtanın içindeki zarda herhangi bir yırtılma olmadığına dikkati çekti. Kurtiş, konuşmasında şunları kaydetti: ' Bu test neyi temsil ediyor? Üst çenede özellikle arka alanlarda diş çekilmeleri ya da herhangi bir nedenden dolayı kemik kaybı meydana geliyor. Dolayısıyla üst çenede sinüs boşlukları arasını bizim kemikle doldurmamız gerekiyor. Bu nedenle kemik yükseltme operasyonları yapıyoruz. Sinüs yükseltme operasyonlarında sinüsün içinde bulunan o zarın, yırtılmadan o kemiğin dışarıdan çıkarılması amacıyla bu cihazlar hekimler ve hastalar açısından son derece güvenli. '
2 Haziran 2012 Cumartesi günü yayınlandı