Türkan Şoray: Türkiye'nin Türkan'ıyım

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Jüri Başkanı Türkan Şoray, Avrupa ' da İtalyan oyuncu Sophia Loren ' a benzetilmesinin önemli olmadığını, Türkiye'nin Türkan ' ı olmanın çok daha önemli olduğunu söyledi.
Avrupa Altın Portakal İtalya Cahit Berkay Kadir İnanır 


Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 50.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Jüri Başkanı Türkan Şoray, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin Türkan Şoray ' a ' Avrupa ' da İtalyan oyuncu Sophia Loren ' e benzetilmek nasıl bir duygu? ' sorusuna, kendisinin de Türkiye ' nin Türkan ' ı olduğunu söyledi.Türkiye'nin Türkan ' ı olmanın yeterli olduğunu belirten Yeşilçam'ın Sultanı Türkan Şoray, ' Ben de Türkiye ' nin Türkan ' ıyım. Nasıl o İtalya'nın Sophia'sı ise ben de Türkiye ' nin Türkan ' ıyım. Veliaht sözü beni rahatsız ediyor. Sanatseverler için her oyuncunun, sanatçının yeri ayrıdır. Veliahttı demek yoktur. Herkesin değeri farklıdır ' dedi.

SİNEMANIN STARI BİTTE, TELEVİZYONLARIN STARI BAŞLADI

' Gazetecilerin yeni starlar çıkmıyor ' sorusuna Şoray, ' Yıllar öncesi sanat dünyasına sinema hakimdi televizyonlar yoktu.Yeşilçam yılarında sinemanın en önemli şeyi star yetiştirmesidir. Böyle isimler halkın sevdiği isimler benimsendi. Ama artık sinema dönemi bitti. Şimdi televizyonlar star üretiyor ve ama televizyonlar sürekli tüketiyor. Ne kadar kalıcı oluyor onu bilemiyorum. Emek vererek ortaya çıkan değer önemli. Onlar da hepsi hakkıyla tanınıyor ' şeklinde yanıt verdi.

Şoray, film festivallerinde komedi filmlerinin ödül alamaması ile ilgili soruya ise, ' Sinema renk yelpazesidir. Nitelikli bir komedi filmi Altın Portakalı alabilir ' diye cevap verdi.

KADİR İNANIR ' IN YANIMDA OLMASINI İSTERDİM

Habercilerin, ' Altın Portakal 50'nci yıl töreninde Cahit Berkay ' Al Yazmalım ' isimli filmi müziğini sunarken Kadir İnanır'ın yanında olmasını ister miydiniz? ' sorusuna Şoray, ' Müziği dinlerken duygulandım. Kadir'i seviyorum. Yanımda olmasını isterdim ' dedi.

KADİR İNANIR AKİL İNSANLARI KABUL ETMEDİĞİMİ SANDI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise, ' Kadir İnanır ' a kıracak bir şey yapmadım. Akil adamlarla ilgili Antalya geldiğinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile beni aradılar ben de yoktum. Kadir İnanır beni akil insanları kabul etmiyor anlamına aldı. Ben şehir dışındaydım ' dedi.

Kadir İnanır Hakkında
İnanır, yatılı olarak okuduğu İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon Bölümü’nü bitirdi. 1969 yılında katıldığı bir yarışmada 1.lik ödülü alan ardından çeşitli foto-romanlarda oynayan İnanır, buradan da sinemaya geçiş yaptı. İlk filmi olan “Son Yedi Adım Sonra”da yer aldıktan kısa bir süre sonra, başrollerde oynamaya başladı. Toplam 182 sinema filminde ve 7 televizyon dizisinde rol alan İ...
devamı
8 Ekim 2013 Salı günü yayınlandı