Roma Türk Film Festivali 2012

Bu yıl ikincisi düzenlenen Roma Türk Film Festivali dün akşam kırmızı halı töreni ve açılış kokteyli ile başladı.4 gün boyunca 15 farklı filmin gösterileceği II. Roma Film Festivali ' nin açılışı töreni AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Festival Onursal Başkanı Ferzan Özpetek, Nuri Bilge Ceylan, Roma Büyükelçisi Hakkı Akil, Serra Yılmaz, Ata Demirer, Nurgül Yeşilçay ve pek çok sanatçının katılımıyla Casa del Cinema ' da gerçekleşti.
Nurgül Yeşilçay Avrupa Ata Demirer Altın Portakal Ferzan Özpetek 


Gecenin sunuculuğunu genç oyuncu Elif Sönmez yaptı. Festivalin başlığı ise ' Eyvah anneciğim Türkler geliyor. Bu sefer filmleriyle geliyorlar ' oldu.Kırmızı halı töreni ve kokteylin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Bağış, Türkiye ' de ' yasaklı filmler ' ve ' yasaklı sanatçılar ' döneminin artık geride kaldığını ifade etti. Bakan Bağış. ' Çünkü Türkiye, Avrupa Birliği yolunda reformlarla ilerlerken kendiyle, hatalarıyla, tarihiyle yüzleşmeye ve barışmaya başladı. Toplumsal sorunları filmlerinde işleyen yönetmenlerle devlet arasında duvar örme devri bitti, artık devletin en üst makamları bu sanatçılarıyla bir arada görünmekten onur duyuyor ' şeklinde konuştu.

Daha sonra ' Festival Onur Ödülü ' nü Ferzan Özpetek ile beraber Nuri Bilge Ceylan ' a takdim eden Egemen Bağış, beraberindeki heyeti ile birlikte Türkiye ' ye döndü.Festival Onursal Ödülü ' ne layık görülen Nuri Bilge Ceylan ' Çok teşekkür ederim. Roma ' ya ilk kez geliyorum ve çok eski dostum Ferzan bizi gezdirdi ve ne kadar güzel bir şehir olduğunu bize gösterdi. Ferzan ' la 97 yılında Altın Portakal ' da tanıştık. Ferzan birinci olmuştu o festivalde, ben de küçük bir ödül almıştım. Ancak dostluğumuz o günden beri hiç eksilmedi ve onu tanıdıkça çok daha fazla sevdim, o yüzden bu ödülü onun da elinden almak beni gerçekten çok mutlu etti ' dedi.

Gecede Ata Demirer, Serra Yılmaz, Nurgül Yeşilçay, Ebru Ceylan ve Zeynep Özbatur Atakan sahneye davet edilirken Ata Demirer esprileriyle seyircileri güldürmekten geri kalmadı.
Törenin ardından festival açılış filmi ' 3 Maymun ' ile start aldı.
Nurgül Yeşilçay Hakkında
Nurgül Gültekin 26 Mart 1976'da Afyon'da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. 2001'de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında rol aldığı İkinci Bahar dizisindeki Gülsüm rolü ile tanındı. 2002 yılında Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı Asmalı Konak adlı TV dizisinde Bahar Karadağ rolüyle ününü artırdı. Aynı yıl Teoman'la beraber Mumya Firarda filminde oynadı. 2003 yılında Abdul...
devamı
19 Ekim 2012 Cuma günü yayınlandı