Neşet Ertaş’ın Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

İzmir'de hastaneye kaldırılan Türk Halk Müziği bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu Neşet Ertaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.İzmir Medical Park hastanesinde tedavi altına alındığı süre boyunca Ertaş ' a geçmiş olsun dileklerini iletmek için sanat ve siyaset dünyasından olmak üzere birçok arkadaşının aradığı öğrenildi. Ünlü sanatçıyı arayan isimler arasında, ünlü türkücü İbrahim Tatlıses,Orhan Gencebay,Yavuz Bingöl,Harun Kolçak,Kardeş Türküler,Kemal Kılıçdaroğlu,CHP ve Ak Partili milletvekilleri,Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay olduğu bildirildi. Medical Park İzmir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Zeki Hozer, rahatsızlanması sonucu hastanelerine getirilen Ertaş'ın tedavisinin sürdüğünü söyledi. Hozar; açıklamasını şöyle sürdürdü; “Neşet Ertaş kronik tedavisinin bir dönemi için hastanemizde misafir edilmektedir. Serviste izlenmekte olup, genel durumu iyidir. Türk Halk Müziği'ne eşsiz katkıları nedeniyle toplumumuza mal olan sayın Neşet Ertaş sağlık durumu oldukça iyi. Hastanemizin servisinde yaklaşık 10 gün sürecek olan tedavisinin ardından hastanemizden taburcu edeceğiz” diye konuştu.
Harun Kolçak İbrahim Tatlıses Orhan Gencebay Yavuz Bingöl Kemal Kılıçdaroğlu 


Neşet Ertaş ' ın menejeri Gülsüm Sarıkaya, Neşet Ertaş ' ın hastalığı sebebiyle kilo kaybettiği için basın karşısına çıkmak istemediğini dile getirerek; büyük usta Neşet Ertaş ' ın durumu ile ilgili şunları söyledi; “Bütün bunlarla ilgili farkılı bir beslenme sistemi uygulanıyor Uzun süren bir tedavi süreci bu tabi. Arayanlardan kendisi çok memnun. Ustam ' canım içimde ' diyor, ' ben burdayım daha canım çıkmadı ' diyor. Bu hayatta hastalığın yakıştığı adam değildir. Hastalığı ağzından hiç duymadım.

Habire ' öldü ' haberleri çıkıyor. ' Ya ne çok istiyorlar ' diye düşünüyor. Bu çıkan haberlere üzülüyor. Ondan sonra açıklama yapıyor. ' Hop durun ne diyorsunuz ' tarzında açıklamaları da vardır.”

Hastanede vaktinin büyük çoğunluğunu televizyon izleyerek geçirdiğini aktaran menejer Sarıkaya, CHP lideri Kılıçdaroğlu ' yla aralarında güzel bir diyalog olduğunu bildirerek; “Sen halkın liderisin bende halkın sanatçısıyım ' tarzında bir diyalogları var aralarında. ' Kardeşim iyiyim ' diye bir diyalog geçti. Böyle aranınca mutlu oluyor. Bu sevgi ona iyi geliyor. ' Sağ olsunlar ' diyor ama ben biliyorum çok iyi geliyor ona” açıklamasında bulundu.

KOCAOĞLU ' NDAN ZİYARET

Medical Park Hastanesi ' nde tedavisi devam eden Neşet Ertaş ' ı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ziyarette bulundu. Hastane çıkışında Kocaoğlu,Neşet Ertaş ' ı çok iyi gördüğünü söyleyerek; “Morali çok iyiydi. Kardeşleri,eşi yanında. Oturuyordu zaten. Acil şifalar diliyorum. Kendisi çok kıymetli bir sanatçımız,çok mütevazi bir insan” diye konuştu.
Öte yandan, sanatçının durumunu öğrenmek için birçok hayranınında hastaneye akın ettiği ifade edildi.

Neşet Ertaş, dün Medical Park İzmir Hastanesi'ne kaldırılmış, Onkoloji Servisi'nde tedaviye alınmıştı.
İbrahim Tatlıses Hakkında
Adanalı bir sinemacının, inşaatta sesini duymasıyla birlikte önce Adana'da ardından Ankara'da çeşitli gazinolarda sahneye çıktı. 1975 yılında çıkardığı "Ayağında Kundura" adlı plakla tüm Türkiye'ye sesini duyurdu. Ardından "Sabuha", "Dom Dom Kurşunu", "Bir Mumdur" gibi türküleriyle ününü pekiştirdi. "Allah Allah", "Kara Zindan", "İnsanlar" ve "Fosforlu Cevriyem" gibi albümleri büyük ilgi gördü. "Allahım Neydi Günahım", "Yakamoz", "Yol Ver Dağlar...
devamı
Yavuz Bingöl Hakkında
Karslı Edebiyat öğretmeni olan Yılmaz Bingöl ve Yine Kars'lı Şahsenem Bacı olarak bilinen müzisyen bir annenin çocuğu olan Yavuz Bingöl, 1968'de Konya Karapınar Kayalı İlkokulu'nda devam eden sanatçı, arkasından İstanbul Halkalı'da aynı sınıfın ikinci dönemini okudu. 1974 yılında Ankara Malazgirt İlkokulu'na geçti. 1975'te burayı bitirerek, Mehmet Akif ortaokulu'nda eğitimine devam etti. Yavuz Bingöl'ün öğretmen çocuğu olması ilkokulu beş ayrı ok...
devamı
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
14 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı