Leman Sam Konseri

Gaziemir Belediyesi ' nin düzenlediği Cumhuriyet kortejinde 5 bin kişi yürüdü. Atatürk ' e olan benzerliğiyle tanınan sinema sanatçısı Göksel Kaya ' nın katıldığı drama gösterisinin sonrası sahne alan Leman Sam ile coşan 20 bin Gaziemirli, 'Cumhuriyetin bekçisiyiz' diye haykırdı.
Leman Sam Cumhuriyet Atatürk 19 Mayıs Leman 


Cumhuriyet Korteji ile başlayan kutlama programı, festival alanındaki drama gösterisi ve Leman Sam Konseri ile devam etti. Yaklaşık beş bin kişinin Türk bayrakları ve meşalelerle yürüdüğü kortejin sona erdiği festival alanındaki kalabalık 20 bini buldu. Atatürk ' e olan benzerliğiyle tanınan sinema sanatçısı Göksel Kaya ' nın finalinde sahneye çıktığı drama gösterisi ile artan coşku, Leman Sam ' ın muhteşem konseriyle zirveye ulaştı.

Atatürk ' ün Gençliği Hitabesi ' ni okuyan Göksel Kaya, “Bugün yasaklanmaya çalışılan Cumhuriyet olmasaydı, biz burada olamayacak, bu bayramı kutlayamayacaktık” dedi. Kaya ' nın verdiği Türk Bayrağı ' nı öperek, teslim alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, gençlere seslendi: ' Bu ulusun kalbindeki Atatürk sevgisini, Cumhuriyet inancını sözüm ona yasaklarla, baskılarla, korkularla yok edemezler. Gerekirse, Atamızın 19 Mayıs ' ta Samsun ' da yaktığı özgürlük meşalesini, bu ülkenin dört yanında tekrar yakarız. Gençliğe Hitabesi ' nde söylediği gibi, sahip olduğumuz kudret, damarlarımızda akan kandadır.”

CHP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı Birsen Şenol, CHP Gaziemir İlçe yönetim, kadın ve gençlik kolları üyeleri, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı gecede verdiği konserle hayranlarının kalbini bir kez daha fetheden Leman Sam da, “Bu İzmir başka. Bu İzmir ' in bayramı da başka, coşkusu da başka. İyi ki varsın İzmir, İyi ki varsın Gaziemir” diye konuştu.
Leman Sam ' ın üç saatlik performansıyla göz kamaştırdığı gece, seyircilerin hep bir ağızdan söylediği 10. Yıl Marşı ' yla sona erdi.
31 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı