Azeri Ressam Elekberli’nin Sergisi Moskova’da Açıldı

Rusya ' nın başkenti Moskova ' da down sendromlu genç Azeri ressam Meryem Elekberli ' nin “Nevruz Yeni Gündür” adlı resim sergisi açıldı.
Berlin Azeri Bakü Nevruz Moskova 


Moskova Belediyesi ve Kültür Dairesi ' nin katkılarıyla Çağdaş Sanat Müzesi ' nde 27 Mart ile 8 Nisan tarihleri arasında düzenlenmekte olan Meryem Elekberli ' nin sergisine Rus sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 80 eserin izlenime sunulduğu sergide ağırlıklı olarak ilkbaharın gelişini konu alan eserlere yer verildi. Moskova ' da açılan sergi, sanatseverlerin ilgi odağı oldu.

Down sendromlu olan 21 yaşındaki Meryem Elekberli ' nin diğer sanatçıları aratmayan becerisi, son üç yılda hazırladığı eserleri görenleri şaşırtıyor. Aynı zamanda Paris Güzel Sanatlar Okulu ' nda eğitime devam eden Meryem ' in daha önce Bakü, Berlin ve Paris gibi kentlerde de sergilerinin açıldığı bildirildi.

İHA ' ya açıklamada bulunan Andrey Yemelyanov isimli ziyaretçi “Moskova ' da artık herkesin bıktığı kış soğukları devam ederken bu sergi sayesinde kısa bir süre de olsa kendimizi ilkbaharda hissettik. Gerçekten ilkbahar havasının hissedildiği bu resimlerde, özellikle hayatın canlılığı ve neşesi ön plana çıkmış. Dolayısıyla sergiyi çok beğendim” şeklinde konuşurken, Natalya Sviblova isimli diğer bir ziyaretçi ise “Bu resimlerin bir Down sendromu hastası tarafından yapılabileceğine inanmak çok zor. Ama gerçekten Meryem Elekberli ' nin bu zor hastalığına rağmen bu kadar canlı resimler çizmesi onun hayata olan olumlu ve umutlu bakış tarzını da ortaya koyuyor. Eserlerdeki renkler arasındaki uyum çok hoşuma gitti. Herkese bu sergiyi izlemesini tavsiye ederim” dedi.
6 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı