Altın Portakal Film Festivali'nde İlyas Salman'a Ödül

İlyas Salman ve Avusturyalı yönetmen Bruce Beresford, 49. Uluslaralası Antalya Altın Portakal Film Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen gecede 'Yaşam Boyu Onur' ve 'Sinemada Başarı Ödülü' ile ödüllendirildi.
Mustafa Akaydın Oscar Belediye Başkanı İlyas Salman Altın Portakal 


Porto Bello Hotel ' de düzenlenen ve davetlilerin kırmızı halı üzerinde salona giriş yaptıkları gecede ilk ödül 4 Oscar ödülü sahibi yönetmen Bruce Beresford ' a verildi. Beresford ' un ödülü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından takdim edildi. Aralarında çoğunluğunu sanatçıların oluşturduğu yaklaşık 500 davetlinin hazır bulunduğu gecede konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bu yılki Altın Portakal heyecanının istatistiklere de yansıdığını belirterek Antalya Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre önceki gün yapılan kortej etkinliğine 252 bin vatandaşın katıldığını ifade etti. Akaydın, bu rakamın geçtiğimiz yılın rakamının beş katı olduğunun altını çizdi.

Gecenin ikinci ödülü olan Yaşam Boyu Onur Ödülü ise sinema sanatçısı İlyas Salman ' a verildi. Ödül öncesi, sinema hayatından kısa kesitlerin izleyicilerle paylaşıldığı gecede Salman, bu gösteriyi erken çıktığı sahnede oturarak izledi. Ödülü vermek için sahneye gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın , İlyas Salman ' ı anlatmaya gerek olmadığını söyleyerek başladığı konuşmasında Salman ' ın Türk sinema seyircisini gönlünde taht kurduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından ödülünü Akaydın ' ın elinden alan İlyas Salman, ilk ödülünü dünyaya gelerek aldığını, ikinci ödülünü ise kendi kendine verdiğini belirterek, “Küçükken babam bana,büyüyünce ne olacağımı sordu. Benden avukat, mühendis, mimar olacağım, devlet başkanı olacağı cevabını beklerken, ben 'Baba ben adam olacağım' dedim. İkinci ödülümü o zaman kendi kendime verdim. Bugün ise sevgili dostum Antalya Belediye Başkanı ' nın elinden üçüncü ödülümü alıyorum” diye konuştu.

Ödülünün aşkın katledilişine seyirci kalmayanlara adadığını sözlerine ekleyen Salman, kızı Devrim Salman ile birlikte bir de türkü söyledi.
İlyas Salman Hakkında
Konservatuar'da eğitim görürken son sınıfta okulu bıraktı. Oyunculuğa İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda başladı. Uzun yıllar sinema oyunculuğunda, köylü tiplemeleri ile tanındı. İlyas Salman Malatya ilinin Arguvan ilçesinde doğdu. Arguvan ilçesi Asar köyü nüfusuna kayıtlıdır. Uzun yıllardır oynadığı Kürt tip rolleri yüzünden Kürt olarak kabul edildi ve bunu açıkça yazanlar da olmuştur. Ancak 2007 yılında kendi yazısında ve kitabında Türkme...
devamı
9 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı