4D Cinema İle Sinema Keyfi

Güney Koreli CJ 4DPlex ile ortak yatırıma giden Tayland şirketi Major Cineplex Group, ülkenin ilk ' 4 boyutlu ' sinemasını açtı.İki ve üç boyutlu filmlerin gösterildiği sinemalarla kıyaslandığında ' 4DX ' olarak adlandırılan dört boyutlu sinema, izleyicinin perdedeki tüm aksiyonu hissetmesini sağlıyor.
Moon Tayland Transformers 


Major Cineplex firması, Paragon Cineplex'de yaptığı 1.5 milyon dolarlık yenileme çalışmasının ardından salonlarından birini 4 boyutlu sinemaya çevirdi.180 koltuklu salonda gösterilen ilk film ' Transformers: Dark of the Moon ' oldu. Bilet ücretleri ise 10-12 dolar arasında değişiyor.

Ağustos ayında açılan salonun ilk ziyaretçileri 4 boyutlu sinema hakkında farklı yorumlar yapıyor. Bazıları yeni teknolojiden hoşlandıklarını söylerken, bazıları geleneksel sinema keyfini tercih ettiğini söylüyor.4 boyutlu salonda sinema tecrübesi yaşayan bir Taylandlı, ' Dövüş sahnesinde, tekme attıklarında, siz de bu aksiyonun içinde yer alıyorsunuz. Aktör tekmeyi yediğinde de arkanızda bu tekmeyi yemiş gibi oluyorsunuz. Müthiş, çılgınca... ' diye konuştu.

İzleyicilerden Sasit Suvanadesa ise, koltuklardaki hareket ve titreşimlerin filme odaklanmasına engel olduğunu belirterek, normal bir sinemanın kendisi için daha iyi olabileceğini belirtti.

16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı