Muğla'da Trafik Kazaları Mobese'de

Muğla'da geçen yıl faaliyete geçen Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) ile şehrin önemli noktaları sürekli denetim altında tutuluyor. Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. yıldönümü nedeniyle kapılarını basına açan Muğla İl Emniyet Müdürlüğü MOBESE Merkezi'nin çalışmaları hakkında basına bilgi verildi. Basın mensuplarına uygulamalı olarak kaçan bir aracın takibi ve yakalanma anı tatbiki olarak gösterilirken, MOBESE merkezindeki ekipler ile seyir halindeki ekipler arasındaki koordinasyon ortaya kondu.
Basın Kuruluşu Emniyet Müdürlüğü 


MOBESE sisteminin ana hedefinin polis teşkilatının suç ve suçlularla mücadele etkinliğini arttırmak olduğunu ve vatandaşa daha iyi hizmet vermek olduğunu belirten Muhabere Elektronik Şube Müdürü Hakkı Öztürk, ' Bu amaçla il merkezinde 25 ayrı noktaya kurulan 22 adet hareketli, 20 adet sabit ve 8 adet plaka okuma sistemi olmak üzere toplam 50 kamera ile kent merkezi 24 saat süreyle izlenmektedir. Şehrin önemli noktalarına yerleştirilen kameralar kanalıyla gelen canlı görüntüler kanalıyla olası bir alayda ekiplerimiz en seri şekilde olay yerine yönlendirilmektedir. Merkezde görevli personelimiz tarafından kameralar dikkatli ve etkin olarak takip edilmekte, meydana gelmesi muhtemel terör ve asayiş olaylarına en kısa zamanda müdahale edilmektedir. Ayrıca, MOBESE kameraları kanalıyla kavşaklar izlenmekte, kavşakta ışık ihlali yapan araçlar fotoğraflanarak sürücülere gerekli cezai işlem uygulanmaktadır. Bunun yanında şehrin giriş ve çıkışlarında bulunan 8 adet plaka tanıma sistemi ile çalıntı ve suça karışan araçların tespit edilmesi sağlanmaktadır ' dedi.

Şehrin muhtelif noktalarına yerleştirilen kameralar bazı noktaları perdelemesi de dikkat çekti. Perdelenen bölümlerde konutların olduğu ve konutların özel hayat nedeniyle perdelendiği açıklandı.

İLGİNÇ MOBESE KAZALARI

Muğla Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan MOBESE sisteminde Muğla şehir merkezinde meydana gelen ilginç kazalar saniye saniye kameralara yansıdı. Kazaların çoğunluğu kırmızı ışık ihlali, hatalı sollama, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu meydana geldi.

Kameralara yansıyan görüntüler arasında bir motosikletliyi çarptıktan sonra durmak yerine hızlı bir şekilde olay yerinden kaçan bir araç kameralara takıldı. Motosiklet sürücü kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, kaza sonrası tepkisi de görüntüye yansıdı.

Mobese kameralarına yansıyan bir başka görüntüde ise, Arasta caddesinde yolun karşısına geçmeye çalışan bir çocuğun şans eseri kurtulması vardı. Dikkatli sürücü tarafından ani fren yapılması ile kaza ucuz atlatılırken, çocuğun annesi tarafından başıboş bırakılması dikkat çekti.
10 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı