Dört Ayaklı Civciv Görenleri Şaşırttı

Afyonkarahisar ' ın Hocalar ilçesi Devlethan Köyü ' nde 4 ayaklı civciv görenleri şaşkına çeviriyor.Yıllardır çiftçilik ve kümes hayvancılığı yaptığını belirten 78 yaşındaki Alibey Tanrıkulu, birkaç gün önce yumurtadan çıkan 10 civciv arasında birinin dört ayaklı olduğunu görünce çok şaşırdığını söyledi. Tanrıkulu, “Bu zamana kadar hiç böyle bir şey görmedim ve duymadım” dedi.
Afyonkarahisar Tarım Hayvancılık 


İNCELEME YAPILACAK

Yumurtalayan tavuğun doğal ortamda beslendiğini anlatan Tanrıkulu, “Kullandığımız yem de aynı. Bu civciv işte 4 ayaklı oldu.Allahın takdiri diyelim.Veteriner ile görüştüm.İncelenmesi için Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne teslim edeceğim. Bu civcivin yaşamasını istiyorum” diye konuştu.

İLK KEZ GÖRDÜM

Dört ayaklı civcivi şaşkın gözlerle izleyen Devlethan Köyü sakinlerinden Yusuf Mercan ise, “İlk kez böyle bir şey gördüm.Şaşkınlığım bu yüzden” dedi.

MİLYONDA BİR GÖRÜLÜR

Hocalar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Veteriner Hekim Mahmut Tar ise, “Bu olay, doğumsal anamoli olarak adlandırdığımız bir olay. Milyonda bir görülen olay diyebiliriz” şeklinde konuştu.
15 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı