Vali Mutlu: Yangında Can Kaybı Ve Yaralanma Yok

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Zeytinburnu'ndaki fabrika yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Mutlu, yangının tiner gibi yanıcı bir maddenin parlaması sonucu çıktığını, ilk bilgilere göre can kaybı ve yaralanma olmadığını söyledi.
Avni Mutlu Hüseyin Avni Mutlu Selimiye Ulusal Egemenlik 


Taksim Meydanı'ndaki 23 Nisan Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılan Vali Hüseyin Avni Mutlu, Zeytinburnu'ndaki yangınla ilgili şu ifadeleri kullandı: Tekstil atölyelerinin olduğu bölgede, tinere bağlı yanıcı maddenin parlaması sonucu başlayan yangın 68 atölyeyi etkileyecek şekilde, şu anda devam ediyor. 80 civarında itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. Burada, ağırlıklı olarak iplik ve deri işlemeciliği yapılıyor. Bu nedenle yangını kontrol altına almak zorlaşıyor. Bana gelen ilk bilgilerde yaralı ve can kaybı yok. '

YANGIN ANADOLU YAKASINDAN DA GÖRÜLDÜ

Bu arada Zeytinburnu'ndaki fabrika yangını İstanbul'un Anadolu Yakası'ndan da görüldü. Fabrikadan yükselen dumanlar, Selimiye ve Maltepe'den izlendi. İstanbul'un tarihi silüetinin arkasından yükselen dumanlar ilginç bir manzara oluşturdu.

23 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı