Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısı saniye saniye görüntülendi

İstanbul Sultanahmet ' teki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Kenan Kumaş ' ın Trabzon ' daki baba evine ateş düştü.
İskenderli İstiklal Marşı Sultanahmet Emniyet Müdürlüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğü 


İstanbul Sultanahmet ' teki canlı bomba saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 29 yaşındaki polis memuru Kenan Kumaş ' ın memleketi Trabzon ' da baba ocağına ateş düştü. Tonya ilçesi İskenderli Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan Kenan Kumaş ' ın KTÜ Fizik Öğretmenliği Bölümü ' nü bitirdiği ancak atanamadığı için polislik yapıyordu. Sultanahmet'te bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğü'ne bombalı saldırıda şehit düşen Kenan Kumaş ' ın memleketi Trabzon ' daki Bahçecik Mahallesinde bulunan baba ocağındaki evine Türk bayrakları asıldı. Polis yakınları ve komşuları şehit evine gelerek taziyede bulunurken, şehidin babası Ahmet Kumaş ve yakınlarının cenazeyi almak için İstanbul ' a gittiği öğrenildi.

Üniversite mezunu olduğu ancak atanamadığı için polislik mesleğini seçen ve iki yıllık evli olan polis memuru olduğu belirtilen Kenan Kumaş ' ın 2 ay önce bir kız çocuğu dünyaya gelmişti. Memleketi Trabzon ' u çok sevdiği için çocuğunun doğum yerinin Trabzon olmasını isteyen genç polis memuru, eşini doğumun gerçekleşmesi için doğumdan önce memleketine gönderdiği öğrenildi.

Şehit polisin akrabalarından Şenol İnci, terörün memleketi olmadığını belirterek, “Kendisiyle en son bebeğin doğumunda burada görüştük. Çocuğunun nüfusunda Trabzon yazsın diye özellikle doğum yeri olarak burayı seçti. Üniversite mezunu ve Fizik öğretmeniydi. Ama ataması olmadığı için polisliği tercih etti. 5 yıldır İstanbul ' da polis olarak görev yapıyor. Acımız çok büyük. Milletimizin başı sağ olsun. Şu İstiklal Marşı ve Türk bayrağından rahatsız olanlara da yazıklar olsun. Yazıklar olsun onlara ki rahat bir nefes alıyorlar. Lanet olsun onlara. Terörün memleketi olmaz, terör sadece lanetlenir” dedi.
7 Ocak 2015 Çarşamba günü yayınlandı