STK ve öğrencilerden Azerbaycan'a manevi destek - DÜZCE

- Düzce Üniversitesi Türk Dünyası Topluluğu Başkanı Saqi Nebiyev'in basın açıklaması Düzce 'deki STK ve öğrencilerden Azerbaycan'a manevi destekDÜZCE (AA) - Ermenistan'ın saldırısına uğrayan Azerbaycan'a destek olmak amacıyla Düzce 'deki yabancı öğrenciler ve STK'ların basın açıklaması yaparak, Ermenistan'ın sivillere yönelik saldırıyı kınadı. Düzce Cedidiye Meydanında Cuma Namazı sonrası toplanan Düzce Üniversitesi öğrencileri ve kentteki bazı Sivil Toplum Kuruluşları temsilci ve üyeleri, ellerindeki Türk Bayrakları ve Azerbaycan bayrakları ile "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İki devlet tek millet" şeklinde sloganlar attılar.Daha sonra grup adına açıklama yapan Düzce Üniversitesi Türk Birliği Topluluğu Başkanı Sagi Nebiev, bölgede Ermenistan tarafından b,ir çok ihlal yapıldığını vurgulayarak, "Sivillerin kasıtlı olarak hedef alınması, 1949n Cenevre Sözleşmeleri de dahil olmak üzere uluslararası insancıl hukukun ağır bir ihlalidir. Genel olarak, Şubat 1992'deki Hocalı soykırımı ve tüm Dünya'nın Kovid - 19 salgını ile mücadele ettiği Temmuz ayında Tovuz provokasyonu, sivilleri hedef alan Ermeni silahlı kuvvetlerinin açık örnekleridir." dedi.
Nebiev, açıklamasında Dünya toplumu ve uluslararası kuruluşları, Ermeni devletinin saldırgan politikasını durdurması ve işgal altındaki Azerbaycan topraklarını derhal özgürleştirmesi talebinde bulunduklarını söyledi.

Eyleme, Düzce Alperen Ocakları Başkanı Onur Çetin ve Alperen Ocakları üyeleri de destek verdi.Sosyal mesafe ve maske kurallarına dikkat edilen kınama eylemi, olaysız bir şekide sona erdi.
Yabancı Öğrenciler Yabancı Öğrenci Basın Açıklaması Uluslararası Öğrenciler 

2 Ekim 2020 Cuma günü yayınlandı