Şehit Filistinliler için gıyabi cenaze namazı - DİYARBAKIR

- Şehit Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı - Ulu Cami avlusundan görüntü - Namaz kılan vatandaşlardan görüntü - Vatandaşlardan Burhan Kılınç, Ensari Tutan ve Reşit Tekin ile röportajŞehit Filistinliler için gıyabi cenaze namazı - İsrail askerlerince şehit edilen Filistinliler için Diyarbakır , Mardin ve Elazığ'da sela okundu öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındıDİYARBAKIR (AA) - İsrail askerlerince şehit edilen Filistinliler için Diyarbakır 'da sela okundu, öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 59 Filistinliyi şehit etmesinden dolayı Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan karar doğrultusunda tarihi Ulucami'de sela okunarak gıyabı cenaze namazı kılındı.Cenaze namazının ardından şehit edilen Filistinliler için dua edildi.Namazın ardından İsrail'in saldırılarına tepki gösteren vatandaşlardan Burhan Kılınç, dünyanın gözünün önünde zulüm yapıldığını söyledi.

İsrail'in saldırılarına karşı dünyanın gözünü açması gerektiğini aktaran Kılınç, yapılan saldırılara İslam aleminin tepki göstererek ayaklanması gerektiğini ifade etti.
Kılınç, şehit olan Filistinliler için gıyabı cenaze namazı kılmanın kendilerine farz olduğunu belirterek, İsrail'in saldırılarını lanetledi.Vatandaşlardan Ensari Tutan ise Filistin'deki şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldıklarını aktararak, İsrail'in katil olduğunu kaydetti.
Gıyabi cenaze namazını kıldıklarını belirten vatandaşlardan Reşit Tekin de, "Rabbim zalimleri kahretsin. İnşallah onların da sonu gelecek. Zalimin zulmü artıkça mazlumun da duası kabul olur." dedi.
- MardinMARDİN (AA) - Mardin'de İsrail askerlerince şehit edilen Filistinliler öğle namazın ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.İsrail askerlerinin, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilerde şehit edilen 60 Filistinli için kenteki bütün camilerde sela okundu.Artuklu ilçesinde Fuat Yağcı camisinde "Büyük Dönüş Yürüyüşü"nde İsrail askerlerince şehit edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.İl Müftüsü İsmail Çiçek'in kıldırdığı namazın ardından, dua edildi."Müslümanlar ramazan ayına muhabbetle girelim isterlerken hep bir açıyla karşılaşıyorlar. Filistin'de Müslümanların evleri ellerinden alınıyor, evlatları yok ediliyor. Vatanları gasp ediliyor." diyen Çiçek bu zulmün sona emesi için dua ettiklerini söyledi.

- Elazığİsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinliler için Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da camilerde sela okunup, öğle namazın ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 60 Filistinliyi şehit etti. Şehit olan Filistinliler için Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde yurt genelinde öğle namazına mütakip camilerden sela verlildi. Gıyabi cenaze namazı kılındı.Elazığ'da da İzzet paşa camisinde öğlen namazından sonra İl müftüsü Yusuf Sarıkaya Gıyabi cenaze namazını kıldırdı. şehit olan Filistinliler için dualar okundu.İl müftüsü Yusuf Sarıkaya AA muhabirine yaptığı açıklamada bu saldırıyı kınayarak sömürgeci güçlere gerekli dersin verileceğini söyledi.

Burada masum insanların şehit olduğunu vurgulayan Sarıkaya şunları söyledi;"Filistin toprakları işgalci Yahudiler tarafından devamlı sürekli genişleyerek işgallerini yürütüyorlar. Filistinlilerde vatanlarını evlerini korumak üzere yürüyüşe çıkan bu milletin üzerine mermiler kullanarak gerçekten insanlık dışı insanlık suçu işleyen bu milleti lanetliyorum"
Ramazan Ayı Gıyabi Cenaze Namazı İnsanlık Suçu Cenaze Namazı Saldırı 

15 Mayıs 2018 Salı günü yayınlandı