Şehit Filistinliler için gıyabi cenaze namazı - ADANA

- Namaza gelenlerden detay, - Namaz kılınması, sloganlar, - AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni'nin ve Adana Sivil İnsiyatif Meclisi Başkanı Mahmut Eraslan'ın konuşmaları İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepkilerADANA (AA) - Adana 'da düzenlenen protesto gösterilerinde İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepki gösterildi. İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılarda hayatını kaybedenler için Sabancı Merkez Cami'nde öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.İl Müftüsü Hasan Çınar'ın kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından Filistinli şehitler için dualar edildi.AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, gıyabi cenaze namazının ardından düzenlenen eylemde yaptığı açıklamada, Kudüs'ün gerek Birleşmiş Milletler kararıyla gerekse uluslararası antlaşmalarla garanti altına alınmış statüsünü değiştirecek her türlü adımdan şiddetle kaçınılmasının şart olduğunu söyledi.

ABD'nin hayata geçirdiği girişimin Ortadoğu'da kanı ve gözyaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmediğini belirten Yeni, "Şu anda kadar 60 Filistinli kardeşimizin şehadeti ve binlerce masum kardeşimizin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemi şiddetle kınıyoruz. Binlerce Filistinlinin kanlarının dönülmesinde, İsrail kadar ABD'nin de sorumluluğu vardır. İsrail'in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği katliama sessiz kalmayacağız." diye konuştu.
Adana Sivil İnsiyatif Meclisi Başkanı Mahmut Eraslan da İsrail'in Filistine saldırılarını kınadı.Müslümanların katledilmesine sessiz kalan hukuk sistemini tanımadıklarını kaydederek, şunları söyledi:"Tüm dünyaya hatırlatmak isteriz ki, İslam ümmetinin yiğit evlatları tarihin kendilerine yüklediği kutsal misyonu hakkıyla ifa edecek, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya devam edecektir. Kendini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını da kölesi olarak gören bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını lanetliyoruz."
Gıyabi Cenaze Namazı Cenaze Namazı Uluslararası Gözyaşı Saldırı 

15 Mayıs 2018 Salı günü yayınlandı