Sarıkamış şehitleri anılıyor - VAN

- Yürüyüşten görüntü - Vali Murat Zorluoğlu'nun konuşması - Vatandaşlara ikram verilmesiVAN (AA) - Van , Muş, Bitlis ve Hakkari'de Sarıkamış Harekatı'nın 103'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.
Van Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Gençlik Şühedanın İzinde" yürüyüşü, Soydan Kavşağı'nda başladı.
Kazım Karabekir Caddesi üzerinden Kurtuluş Parkına kadar yürüyen kalabalık, ellerinde bayraklarla "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Her şey vatan için" ve tekbirler eşliğinde yürüdü.Gösterilerin yapılacağı alanda son bulan yürüyüşün ardından program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunması ve Kuran - ı Kerim tilavetiyle devam etti.Konuşmasına "Sarıkamış" adlı şiiri okuyarak başlayan Vali Murat Zorluoğlu, 103. yılında Sarıkamış'ta vatan savunmasında şehit düşen ecdadı rahmetle ve minnetle andığını ifade etti.
Zorluoğlu, "Bu mukaddes topraklarda, Anadolu'da var olmanın, huzur içerisinde yaşamanın bedeli, tarihin her döneminde maalesef hep ağır olmuştur. Bu memleketin, bu milletin şanını, şerefini, haysiyetini, onurunu ayakta tutabilmek büyük fedakarlıklar yapılarak, binlerce şehit verilerek sağlanabilmiştir. Hepiniz farkındasınız, bir süredir ülkemiz bu coğrafyadaki bin yıllık varlığı ve geleceği açısından tarihinin belki de en büyük saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor." diye konuştu.
Duygu dolu anların yaşanmasına neden olan gösterinin ardından program, İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın yaptığı dua ve katılımcılara çorba ikramı ile son buldu.Programa, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, kaymakamlar, kamu kurum amirleri, askerler ve binlerce vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu Fedakarlık Alabalık Saldırı Orgeneral 

7 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı