Sarıkamış şehitleri anılıyor - BİTLİS

- Şehitleri anma yürüyüşünden detaylar - Programdan detaylar - Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'nun konuşması - Şehitler için dua edilmesinden detaylarSarıkamış şehitleri anılıyorBİTLİS (AA) - Bitlis 'te, Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı etkinlikleri kapsamında şehitler anısına yürüyüş düzenlendi.
Kentteki El Aman Hanı'nda şehitler için düzenlenen etkinlikte vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüş yaptı.Sarıkamış Şehitleri anısına ellerinde Türk Bayrağı ve Kuranı Kerim olan gençler, Kuranı Kerim ve Türk Bayrağını öperek Vali İsmail Ustaoğlu'na taktim etti.Kur'an - ı Kerim tilaveti okunması ve şehitler için edilen duanın ardından dua edilen etkinlikte Sarıkamış şehitleri için şiirler okundu.Etkinlikte konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Sarıkamış Şehitleri'nin hayata veda edişinin 103. yılında şehit düşen 90 bin asker başta olmak üzere tüm şehitlere Allah'tan rahmet dilediklerini söyledi.

Sarıkamış Harekatı'nın kadim ve köklü bir geleneğe sahip bu milletin her türlü zorluğa ve şartlara rağmen yılmadığının en açık göstergelerinden biri olduğunu belirten Ustaoğlu, şöyle konuştu:"Cudi ve Gabar dağları başta olmak üzere ülkemizin çeşitli bölgelerinde ilimizin kırsallarında kahraman Mehmetçiğimiz, terörü bu topraklardan temizlemek ve tüm vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için cansiperane mücadelesine devam etmektedir. Sarıkamış'taki ruh, bugün de yaşamakta ve yüreklerde bu iman var oldukça da yaşamaya devam edecektir. Sarıkamış, tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır. Tarih tekerrürden ibaret derler. Hiç tarihten ibret alınsaydı, tarih tekerrür eder miydi? Tarihten ibret almamız lazım. O yazlık elbiselerle yaklaşık 2 bin 700 rakımlı Sarıkamış'ın o yüksek dağlarında vatan, millet, devlet ve değerleri için 90 bin vatan evladının, canlarını hiçe sayıp nasıl donarak şehit olduğunu biliyoruz. Bu, eşsiz bir fedakarlık ve kahramanlık örneğidir."Son olarak bir 15 Temmuz hadisesi yaşadıklarını kaydeden Ustaoğlu, "Ülkemizi, birliğimizi ve dirliğimizi nifak tohumlarıyla parçalamak isteyen bir şarlatana ve onun itlerine milletimiz hiçbir ideoloji, mezhepsel fark, siyasi düşünce ve etnik köken ayrımı gözetmeksizin birlik beraberlik içerisinde topyekun karşı çıkmış ve memleketimizin birlik ve beraberliğini muhafaza etmiştir." diye konuştu.
Konuşmaların ardından katılımcılara çorba ikram edildi.
Şehit Beraberlik Fedakarlık Etnik Köken Kahramanlık 

7 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı