Şamil Tayyar: AK Parti'nin veremeyeceği hiçbir hesabı yok

4 eski bakanın yüce divana gitmesini bir tuzak olarak değerlendiren Şamil Tayyar 'zaman bizim haklılığımızı ortaya koydu' dedi.
Şamil Tayyar Yüce Divan Ak Parti Yolsuzluk 


AK PARTİ'NİN VEREMEYECEĞİ HESABI YOK

Mesele sadece 4 eski bakanla ilgili ortaya atılan iddiaların soruşturulması olmadığını söyleyen Şamil Tayyar '12 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin veremeyeceği hiçbir hesabı yok. Bu millet bu tür iddiaları her sandıkta değerlendirdi ve tercihini de güçlü bir şekilde ortaya koydu. Kaldı ki 12 yıl boyunca bu kadar büyük projeleri hayata geçirmiş bir iktidar yolsuzluk batağına saplanış olsaydı bu büyük icraatların hiçbirisi olmazdı' dedi.

AK PARTİ YOLSUZLUKLARI ENGELLEDİ

Şamil Tayyar '12 yıl önce 40 liraya 45 liraya satılan antibiyotik şimdi 9 liraya 10 liraya satılabiliyor. Ben bunu sağlık bakanına 'siz bu işi nasıl başardınız' diye sordum. Onun söylediği bir kaç değerlendirme vardı. Birinci sırada yolsuzlukların engellenmesi geldi. Şimdi siz yolsuzlukları engellediğiniz andan itibaren ürettiğiniz mal ve hizmetten ortalama yüzde 30, yüzde 40 iyileştirme sağlıyorsunuz. Bunu diğer reformlarla birlikte desteklediğiniz zaman bu daha da üst seviyeye çıkabiliyor. AK Parti yaptığı işlerin önemli bir kısmını tabiki kaynak buldu, kaynak üretti ama onlardan daha önemlisi yolsuzluklarla mücadele ettiği için kaynak sağladı. Onun için burada bir tuzak var dedim hala da bu görüşün arkasındayım' şeklinde konuştu.

Şamil Tayyar Hakkında
1965 yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İslahiye ilçesinde tamamladı. 1986 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1985 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde son sınıf öğrencisi iken Milliyet Gazetesinde başladı. 21 yıllık meslek hayatının 17 yılı Milliyet ve Sabah gazetelerinde geçti. Son olarak Yeni Şafak Gazetesinde Ankara Haber Müdürü ve köşe yazarı Tercüman Gazet...
devamı
5 Ocak 2015 Pazartesi günü yayınlandı