Salman: 'Ne tüzük ne de hukukta dayanağı olan bir girişim' - YALOVA

Salman: "Ne tüzük ne de hukukta dayanağı olan bir girişim" - YALOVA - Yalova Belediyesi'nden detay - Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın röportajı - Vefa Salman: - "Bizim kendi partimiz içindeki sıkıntı da zaten bilinen bir gerçek. Bunlar dururken bir de Yalova 'da bir kriz yaratılmasını trajikomik buluyorum"YALOVA (AA) - Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP il teşkilatı tarafından partinin grup toplantılarına katılmadığı gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edildiği yönündeki iddialara ilişkin, "Bizim kendi partimiz içindeki sıkıntı da zaten bilinen bir gerçek. Bunlar dururken bir de Yalova 'da bir kriz yaratılmasını trajikomik buluyorum." dedi.
Makamında gazetecilere açıklama yapan Salman, hiçbir suçu ve kabahati olmadığı halde böyle bir konudan dolayı gündemi meşgul ettiği için tüm Türkiye kamuoyundan özür dilediğini söyledi.

"Bizim kendi partimiz içindeki sıkıntı da zaten bilinen bir gerçek. Bunlar dururken bir de Yalova 'da bir kriz yaratılmasını trajikomik buluyorum." diyen Salman, şöyle konuştu:"Benim bilgilenmem de bir duyum sonrası. Bir il yönetim kurulu üyesini aradıktan sonra oldu. Bizim tüzüğümüzün ilgili maddesi gereği zaten il belediye başkanları merkez yönetim kurulu tarafından ancak yüksek disiplin kuruluna sevk edilebilir. Amacı nedir? Ne yapılmak isteniyor? Ben anlamakta zorlanıyorum. Yalova seçmeni, Yalova kamuoyu, Yalova halkı sağduyusuyla her şeyi yakından takip ediyor, biliyor. Bundan bir sonuç çıkmayacağı da ortadayken niye böyle suni gündem yaratılmaya kalkışıldığını gerçekten anlamakta zorlanıyorum. Yalova lılar gelinen noktayı biliyor. Ben kendi adıma da partim adına da bu şekilde kamuoyu gündemini oluşturmaktan rahatsız ve üzgünüm." - "Siyasi bir karmaşa yaratmaya hiç gerek yoktur"Parti üyelerinin olaylara vakıf olduğunu ifade eden Salman, "Daha yeni bir seçimden çıkılmıştır. Neden seçime kadar beklenmiştir? Seçimden sonra ne tüzük ne de hukukta dayanağı olan bir girişim. Gerçekten komik bir durum." diye konuştu.
Salman, parti tüzüğünde belediye başkanlarının doğal üye oldukları için grup toplantısına katılma zorunluluğunun bulunmadığına değinerek şunları kaydetti:"Siyasi bir karmaşa yaratmaya hiç gerek yoktur. Hatta siyasi karmaşanın en kötü zamanıdır. Bu Yalova ’ya bir anlamda sıkıntı yaratır. Yalova ’ya ihanettir. Türkiye’ye ihanettir. Ben karmaşanın, kavganın içerisinde hiçbir zaman olmadım, gene olmayacağım. Ben bu olaya komedi şeklinde yaklaştım. Zaten onlar da bunun komedi olduğunu biliyor. Sonucunun çıkmayacağını da aslında biliyorlar. Amaç belli ama bu amaca ne yazık ki ulaşamayacaklar. Yaptıkları da yanlarına kar kalır mı, kalmaz mı onu da en iyi partinin yetkili kurulları değerlendirecektir diye düşünüyorum."CHP Yalova İl Başkanı Bahar Doğan ise "Bu konularla ilgili bilgi veremeyiz. Parti içi bir mesele. Durum ne safhada bilmiyorum." dedi.

Parti Tüzüğü Disiplin Kurulu Toplantı İyi Parti Grup Toplantısı 

İyi Parti Hakkında
Partinin adı, logosu ve amaçları neler? Akşener'in önderliğindeki bu yeni siyasi oluşumla ilgili ayrıntılar son dakikaya kadar sır gibi korundu. Partinin kurucu üyeleri için Salı akşamı bir yemek verildi. Partinin logosunu da ilk kez bu yemeğe katılan partinin kurucularından emekli SAT komandosu Ali Türkşen, Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Partinin güneş biçimindeki sarı-lacivert logosunda sekiz çizgi bulunuyor. Bu çizgilerin yeni partinin tan...
devamı
5 Temmuz 2018 Perşembe günü yayınlandı