Sahte içki operasyonları - İSTANBUL

- Ele geçirilen sahte içkilerden detaylarAlkol satılan mekanlara "sahte içki" denetimi - Yılbaşı öncesinde, kent genelinde alkol satışı yapılan 250 içkili mekan kontrol edildi, Kent genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda, piyasaya sürülmek istenen 120 bin şişe sahte içki ele geçirildiİSTANBUL (AA) - İstanbul 'da, yaklaşan yılbaşı öncesinde Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda, 120 bin şişe sahte içki ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın talimatıyla ekipler, il genelinde sahte ve kaçak alkol - içkiye yönelik operasyonlar düzenledi.
konularında operasyonlara başlandı. Operasyonlarda 120 şişe sahte içki yakalandı. Yapılan yakalamanın ardından sahte içkileri vatandaşlara sattığı değerlendirilen içkili restorant, lokanta, bar ve pavyonlara yönelik geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirildi.
Bu kapsamda restorant, eğlence mekanı, lokanta gibi sahte içki sattığı tespit edilerek mühürlenerek, adli işlem yapılıp ve idari cezası uygulandı. Bu kapsamda 43 şüpheliye işlem yapıldı.Devam eden çalışmalarda, İstanbul genelinde alkol satışı yapılan 250 içkili mekan kontrol edildi. Dün yapılan operasyonlarda metil alkolü damıtmak suretiyle votka ve rakı imal eden bir imalathaneye baskın düzenlendi.
Baskında 5 bin litre metil alkol ve damıtma cihazlarına el konuldu. Konuyla ilgili 3 şahıs gözaltına alındı.Emniyet ekipleri 120 bin sahte içki yakalanmasından sonra bugüne kadar 12 bin litre metil alkol, 10 bin şişe sahte içki, 920 şişe şarap, 27 binboş şişe, alkol üretiminde kullanılan cihazlar ve 4 ruhsatsız silah ele geçirilirken, toplamda 46 şüpheliye işlem yapıldı.Bu süreçte 7 milyon liraya yakın kamu zararı önlenmiş olup kamu sağlığını ve milli sermayeyi tehdit eden unsurlara yönelik çalışmaların da devam edeceği belirtildi.
Sahte İçki Eğlence Mekanı Ruhsatsız Silah Kaçak Alkol Alkol Satışı 

19 Aralık 2017 Salı günü yayınlandı