Oto parçacıya para ödemeden böyle kaçtılar

Güvenlik kamerası görüntüsü
Polis Gezin Kamera Güvenlik Kamerası Cesar 

-Alınan röportaj
-Detaylar

( İSTANBUL - ÖZEL)- Esenyurt’ta esnafı film sahnesi gibi dolandırdılar İSTANBUL

- Esenyurt’ta oto yedek parçacıya gelen 2 kişi film sahnelerini aratmayan bir yöntemle, para vermeden dükkandan kaçtı. Dolandırıcılık anı ise iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz günlerde Esenyurt Fatih Sanayi Sitesi’nde bulunan oto yedek parçacıda meydana geldi. İddiaya göre, oto parça dükkanına arabayla gelen 2 kişi, ihtiyaçları olan bir parçanın dükkanda olup olmadığını sordu. Parçanın olduğunu öğrenen kişilerden birisi poşetin içerisinde koyduğu parça ile dükkan içerisinde gezinmeye başladı.
Çalışanların bir anlık boşluğundan yaralanan şüpheli şahıs, elindeki parça ile dükkandan dışarı çıktı. Diğer şahıs ise başka bir parça daha almak istediğini bunun içinde bir telefon beklediğini ifade ederek, çalışanların dikkatini dağıtmaya devam etti. Bir süre sonra diğer şüpheli de elini kolunu sallayarak dükkandan çıktı. Olaydan sonra 2 şüpheli adamın dükkandan para ödemeden kaçtığını anlayan çalışanlar, polise giderek güvenlik kameraları ile birlikte kendileri para vermeden dükkandan kaçanlardan şikayetçi oldu. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Mağazada finans işleri sorumlusu olan Hüseyin Taşpınar olayı anlatarak, “2 gün önce oldu olay. Burada perakende satış yapıyoruz 2 kişi geldi mağazamıza girdi. İlk önce bir aracın debriyaj setini sordular fiyatı makul buldular aldılar. 2 kişiler, birisi ürünü alıp çıkarken diğer vatandaş arkadaşımızı meşgul ediyor bir parça daha alacağım araç ruhsatı bekliyorum diyor. Bu şekilde arkadaşımızı oyalıyor. O sırada telefon geliyor kendisine çay ikram ediyoruz bekliyoruz onu içiyor. 5-10 dakika zaman kazanırken kendisi de arkadaşımızın yoğunluğundan yararlanarak elini kolunu sallayarak dışarı çıkıyor. Olayın daha sonradan farkına varıyoruz. Elimizde görüntüler mevcut, bu şekilde kendilerinde bu cesareti bulup bunları yapmaları bizi şaşırtıyor bizde çalışanlar olarak üzülüyoruz” dedi.
Dolandırıcılık şüphelileri güvenlik kamerasında Güvenlik kameralarının kaydettiği olay görüntülerinde birisi beyaz tişörtlü diğeri ise kareli gömlekli 2 kişinin dükkana gelişi satış temsilcileri ile görüşmeleri yer alıyor. Görüntülerin devamında ise şüpheli şahıslardan birisinin siyah poşet içinde 500 lira değerinde ürünü alıp dışarı çıkması bir süre sonra diğer şüpheli şahsında peşinden gitmesi görülüyor. (MD- MB-ÖFA
5 Mayıs 2018 Cumartesi günü yayınlandı