Minikler harçlıklarıyla fidan kampanyasına bağışta bulundu

çocuklar topla çalışırken detay
Orman Yangınları Futbol Okulu Yangın Öğrenciler Hassasiyet 

-çocuklar antrenman yaparken detay
-çocuklar kumbara ile detay
-çocuklar para atarken detay
-baş antrenörü Abidin Olgun röp

( HATAY ) - HATAY

- Hatay’da bir futbol okulundaki öğrenciler, orman yangınları dolayısıyla başlatılan fidan dikme kampanyasına destek vermek amacı ile bağışta bulundular. Hatay’ın Merkez ilçesi Antakya’da bulunan bir futbol okulundaki öğrenciler kampanya başlattı. ‘Kumbaralar ormana’ kampanyası başlatan futbol okulu öğrencileri, antrenman öncesinde kulübün kuruluş tarihi olan bin 925 lirayı toplamaya başladı.
Kısa sürede toplanan paralar, Tarım ve Orman Bakanlığı’na fidan dikimi için aktarıldı. Kulübün baş antrenörü Abidin Olgun projenin çocukların önerisi ile başladığını belirterek “Bu proje çocuklarımızın biri önerisi ile başladı.
Ormanın yandığı gören çocuklardan biri gelip ‘hocam biz nasıl yardım yapabiliriz?’ şeklinde sorusu oldu. Sonrasında bunu diğer öğrencilerimize duyurduğumuzda tüm öğrencilerimiz aynı hassasiyeti gösterdi. Çok küçük paralarla 2, 3 ve 5 lira gibi paraları kumbaralara atarak kulübümüzün kuruluş tarihi olan 1925 lira toplanıp yeniden yeşillendirme çalışması amacı ile bakanlığımıza aktarıldı” dedi.
(GKH
11 Ağustos 2021 Çarşamba günü yayınlandı