Milli güreşçi son yolculuğuna uğurlandı

- Cenaze namazından görüntü
Milli Güreşçiler Başsağlığı Milli Güreşçi Cenaze Namazı Güreş 

-- Sevenlerinden görüntü
-- Genel detay

( ANKARA ) ANKARA

- Vefat eden Dünya üçüncüsü ve Avrupa ikincisi eski Milli Güreşçi Giyasettin Yılmaz’ın cenazesi, Karşıyaka Camiinde kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.
Türk Bayrağına sarılı cenazesi Karşıyaka Camii’ne getirilen Milli Güreşçi Giyasettin Yılmaz, bugün Karşıyaka Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin duaları ve gözyaşları arasında Türk Güreş Vakfı Anıt Mezarlığına defnedildi. Milli Güreşçinin cenaze namazına ailesinin yanı sıra çok sayıda seveni katıldı.
1939 Kars doğumlu olan Yılmaz, 16 yaşında güreşe başladı.
Kısa zamanda güreşin önemli isimleri arasına girmeyi başaran Yılmaz, bölgeler ve kulüplerarası müsabakalarda başarılar kazandı. Ayrıca Dünya Şampiyonasında üçüncülüğü bulunan Milli güreşçi, 1970 yılında da Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası'nda ağır sıklette ikinciliği elde etti. “Eski güreşçilerden Gıyasettin Yılmaz’ı kaybettik” Hayatını kaybeden Milli Güreşçi Yılmaz için Türkiye Güreş Federasyonu’ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Dünya üçüncüsü ve Avrupa ikincisi milli güreşçilerimizden Gıyasettin Yılmaz hakkın rahmetine kavuştu. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileriz” denildi.
12 Ekim 2018 Cuma günü yayınlandı