Maskeli ve silahlı hırsızlar, 97 saniyede kuyumcu dükkanını tamamen boşalttı... O anlar kamerada

Ele geçirilen altın, para, silah ve sahte plakaların görüntüsü
Parmak İzi Kar Maskesi Kuyumcu Dükkanı Gram Altın Hırsız 

-Soygunun güvenlik kamera görüntüsü

( GAZİANTEP )- Polis, kaçan hırsızların izini araçlarından buldu- Polis belirlediği adrese yaptığı operasyonda zanlılar, maske ve silahlarla birlikte 1 kilo 250 gram altın, 2 bin 999 dolar ve 4 bin 350 TL parayı ele geçirdi GAZİANTEP

- Gaziantep'te bir kuyumcu dükkanına giren silahlı ve maksekil soyguncular, iş yeri tezgah ve vitrinde bulunan tüm altınları 97 saniyede poşete doldurarak kaçtı. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen olayın ardından polis, hırsızları kullandığı araçtan tespit ederek yakaladı Gaziantep'in Şahinbey İlçesi Üniversite Bulvarı üzerinde bulun bir kuyumcu dükkanına gündüz gözüyle giren 3 maskeli ve silahlı şahıs, iş yeri sahibi N.W ile çalışan N.A'yı silah zoruyla etkisiz hale getirdi. Saniyeler içiresinde kuyumcu ve çalışanı etkisiz hale getiren zanlılardan biri yanında getirdiği poşete, tezgah ve vitrindeki altınları doldurmaya başladı.
97 saniyede tüm altınları poşete dolduran zanlı, kasadaki paraları da alarak dükkandan çıktı. Silahlı arkadaşları da saniyeler sonra dükkandan çıkarak, geldikleri araca bindi. Olay yerinden uzaklaşan zanlılar, kısa sürede kayıplara karıştı. Güvenlik kameraları tarafından görüntülenen zanlılar ile ilgili çalışma başlatan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri, şahısların elindeki kırmızı renkli eldivenler nedeniyle parmak izi de bırakmadığını belirledi. Kullanılan aracı incelemeye alan ekipler, aracın plakasının da sahte olduğunu tespit etti. Hırsızıkta kullanılan aynı renk ve aynı model araçlar üzerinde çalışma başlatan ekipler, hassas çalışmalar sonucunda PTS geçişlerin detaylı inceleme yaptı.Aracın plakasının 44 EJ 138 olduğunu anlayan ekipler, şüphelileri tespit için yürttüğü çalışmalarda soyguncuların E.İ, C.G. ve E.İ isimli şahıslar olduğunu belirledi. Çaldıkları malzemeler bulundu Ekipler, belirlediği adreslerde yaptığı operasyonda ise şahısların ev ve üst araması sonucu toplamda 1 kilo 235 gram altın bilezik, kolye, yüzük ile 2 bin 999 dolar ve 4 bin 350 TL para ele geçirildi. Yapılan aramalarda olayda kullanılan 2 adet 7.65 mm çapında tabanca, bu tabancalara ait 13 adet 7.65 mm mermi, 3 adet kar maskesi, 6 adet eldiven, 1 adet elktro şok cihazı da ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar, sorgularının ardından adli makamlara sevk edildi.
19 Mayıs 2018 Cumartesi günü yayınlandı