Madımak Oteli'nin Kamulaştırılmasında Karar Verildi

Sivas'ta geçen yıl kamulaştırılarak İl Özel İdaresi'ne devredilen eski Madımak Oteli'ne yönelik kamulaştırma kararının temyizden dönmesi sonrası, Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada 7 milyon 691 bin 283 lira olarak kararlaştırıldı.
Madımak Madımak Oteli Yargıtay Faruk Çelik 


Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin eski Madımak Oteli binasının istimlak bedeliyle ilgili verdiği kararın Yargıtay'dan dönmesi üzerine bedelin yeniden tespit edilmesi için açılan davada karar verildi. Mahkeme, yapılan keşfin ardından bilirkişi raporuna göre kamulaştırma bedelini 7 milyon 691 bin 283 lira olarak belirledi. Her iki tarafın da temyiz hakkı bulunduğu belirtildi.
Eski Madımak Oteli Alevi Çalıştayı kapsamında dönemin Devlet Bakanı Faruk Çelik'in de katılımıyla 2010 yılında yapılan toplantıyla başladı. Otelin kamu tarafından istimlak edilmesinin kararı alınmasının ardından binanın kamulaştırılması için ayrılan ödeneği Sivas İl Özel İdaresi hesabına göndermişti. Kamulaştırma bedeli konusunda iki taraf arasında anlaşma sağlanamaması üzerine konu mahkemeye gitmiş ve 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada 5 milyon 601 bin TL bedelle kamulaştırılmasına karar verilmişti. Otelin kamulaştırılmasının ardından otel binası boşaltılarak İl Özel İdaresi'ne teslim edilmiş ve bina Bilim ve Kültür Merkezi olarak yeniden açılmıştı. Yargıtay'ın, mahkemenin verdiği istimlak bedeliyle ilgili kararı bozması sonrası binada tekrar keşif yapılmıştı.
26 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı