Kürşat Durmuş Tutuklandı (Paralel Yapı Operasyonu)

Emniyette paralel yapı operasyonları kapsamında haklarında tekrar yakalama kararı çıkartılan 17 polisten 4 ' ü önceki gün öğle saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı ' na gelerek teslim olmuşlardı. Zanlılardan Emniyet Amiri Kürşat Durmuş alınan ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Adalet Sarayı Emniyet Amiri 


Diğer Emniyet Amirleri Gafur Ataç ve Oğuzhan Ceylan ile Komiser Selman Yüğucu ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.Öte yandan aynı operasyon kapsamında gece yarısı emniyet güçleri tarafından yakalanan İsmail Yalınız, yapılan sağlık kontrolünün ardından İstanbul Adalet Sarayı ' na getirildi. Polis memuru Yalınız da saat 04:00 sıralarında tamamlanan sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sorgulamalara ilişkin ilk açıklama avukat Ömer Turanlı ' dan geldi. Avukat Turanlı, Emniyet Amiri Kürşat Durmuş ' un tutuklanması hususunda mahkemenin taktirde hataya düştüğünü iddia ederken : “ Sabah saat 09:00 itibariyle dilekçemizi hazırlayacağız. Süratle tutuklama kararına itiraz edeceğiz” dedi.

Serbest bırakılan Emniyet Amirlerinden Gafur Ataç yaptığı açıklamasında mahkemenin verdiği karara sevinmediklerinin altını Ataç Kanunsuz bir iş yapmadık. Savcıların talimatları ve hakimlerin kararlarını uyguladık. Daha önce söylemiş olduğum gibi tekrar bu talimatlar verilse uygulamaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Serbest kalan diğer Emniyet Amiri Oğuzhan Ceylan da karara sevinemediklerini söylerken : “ Yüreğimizin bir kısmı Kürşat ağabeyimizde kaldı. Polis arkadaşlarımızın büyük bir kısmı şuan cezaevinde. İnşallah onlarda adaletin tecelli etmesiyle aramıza dönerler” dedi.

Gece yarısı yakalanarak İstanbul Adalet Sarayı ' na getirilen polis memuru İsmail Yalınız ise, sabah saatlerinde gelerek teslim olmayı düşündüğünü dile getirirken : “Arkadaşlar geldiler ve beni alıp buraya getirdiler. Mahkemeye çıkarttılar. Suçsuzluğumuzu ispat ettik ve serbest kaldık” ifadelerini kullandı.

Haklarında yakalama kararı çıkartılan 17 polisten 9 zanlının ifadesi bu gece itibariyle tamamlanırken şüpheli 8 emniyet mensubunun aranmasına ise devam ediliyor.
14 Ağustos 2014 Perşembe günü yayınlandı