İzmir Barosuna bağlı avukata ilişkin karar
Önal AA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 bin kişilik sosyal medya hesabında yaptığı antrenman fotoğraflarını paylaştığını söyledi.
İstanbul Barosu avukatı Nazlı Sezer'in de kendisine ulaşarak fotoğraflarının meslek etiğine ve avukatlığa yakışmadığını ve kaldırmasını istediğini ifade eden Önal, kendisinin fotoğraflarını kaldırmadığını belirtti.
Önal şöyle devam etti:"Sosyal medyada 40 bin avukat, hakim ve savcının üye olduğu bir grupta ben bir antrenman çıkışı İstanbul'da duruşmadan çıkmıştım, beraat almıştım mutluydum, Türkiye Şampiyonası'nda 3. olduğum yarıştan önce hazırlandığım fotoğrafı paylaştım.Bugün de antrenmanım iyi geçti, beraat aldım diye duygu düşüncemi paylaştım. Bu grup gayri resmi bir grup. Ne resmi hukuk bürosu sayfasında ne de Barolar Birliği sayfasında böyle bir fotoğraf paylaşmadım. Bu grubun mahiyeti rahatlama, deşarj olma. Kimisi arabasını paylaşıyor, kimisi fıkra paylaşıyor. Meslek etiğini ve temel avukatlık mevzuatını ihlal eden herhangi bir vaka yoktur.Avukat hanım kişilik meselesi haline getirmiş, şikayetçi olmuş, tebligatı görünce şaşırdım, abesle iştigal bir şikayet olduğunu, hukuki mevzuata uymadığını, reddedilmesi yönünde savunma yaptım. İzmir Barosu da şikayeti yersiz buldu, reddetti. "
Sosyal Medya Yarış Muhabir Şili
7 Kasım 2018 Çarşamba günü yayınlandı















