- Genç Kızılay’dan, Çocuk Festivali

-Ayşe Sibel Yılmaz’ın konuşması
Mülteci Uçurtma Şenliği Köpek Yavrusu El Sanatları Hayvan Sevgisi 

--Genel ve detay

( ANKARA )- Genç Kızılay’dan binlerce çocuğa 23 Nisan Festivali ANKARA

- Genç Kızılay Ankara Şubesi Toplum Merkezi tarafından kentteki çocuklar için “23 Nisan Çocuk Festivali” düzenlendi.
Binlerce çocuk kendileri için hazırlanan oyun alanlarında gönüllerince eğlenme imkanı bulurken festival renkli görüntülere sahne oldu. Genç Kızılay Ankara ve Toplum Merkezi tarafından Başkentli çocuklar için " 23 Nisan Çocuk Festivali” gerçekleştirildi.
Türk Kızılay Gençlik Hizmetleri ve Genç Kızılay Yönetim Müdürlüğü tarafından tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bu yıl dördüncü düzenlenen festival 30 ilde eş zamanlı gerçekleştiriliyor. Mavigöl’de gerçekleştirilen etkinliğe 8-10 yaş arası 2 bin ihtiyaç sahibi Türk ve mülteci çocuk, Türk Kızılay görevlileri ve eğitmenleri gözetiminde özel olarak hazırlanan şişme oyun alanlarında gönüllerince eğlendi. Atölyelerde etkinliğe katılan minikler farklı deneyimler yaşadı. Festivale ilişkin bilgiler veren Genç Kızılay Ankara Başkanı Ayşe Sibel Yılmaz, farklı faaliyetler düzenlediklerini hayvan sevgisini aşılamak için patiler atölyesi kurduklarını kedi ve köpek yavrusu için mama kapları hazırladıklarını belirterek, “Türk Kızılayı’nın 150'nci yıla özel Hilal-i Ahmer koleksiyonundan iki tane hilal geldi çocuklarla onları boyayacağız” dedi.
Coşkunun yoğun olduğu etkinlikte eğlenceli vakit geçiren çocuklar geleneksel sokak oyunları, el sanatları, boyama, sahne sanatları, uçurtma şenliği ve çeşitli aktivitelerle gönüllerince eğlendi. Program sonunda çocuklara hediyeler verildi.
(NA-BC-
25 Nisan 2019 Perşembe günü yayınlandı