Ertuğrul Günay'ın 28 Şubat Soruşturması Değerlendirmesi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 28 Şubat soruşturması kapsamında yapılan operasyonlarla ilgili olarak, “Ben kimsenin gözaltına alınmasından hoşnut olmam ama en azından böyle bir tartışmanın 12 Eylül yargılanması gibi 30 yıl sonraya kalmamış olması, Türkiye ' de hukukun bir işi takipte eskisi kadar gecikmeyeceğini gösteriyor” dedi.
Ertuğrul Günay Okan Üniversitesi 28 Şubat 12 Eylül 


Bakan Ertuğrul Günay, Okan Üniversitesi ' nde katıldığı bir program öncesi basın mensuplarının 28 Şubat soruşturması sürecine ilişkin sorularını yanıtladı.

28 şubat döneminde herhangi bir siyasi parti üyesi olmadığını ama olayları yakından hatırladığını anlatan Günay, “Gerçekten parlamentoya karış bir balans ayarı diye tarif edilen yönlendirme çalışması oldu. Bu yasalarımız önünde suç mudur değil midir bunu hukuk değerlendirecektir. Ben kimsenin tutuklanmasından, gözaltına alınmasından hoşnut olmam ve suçlanan herkesin suçu sabit olana kadar masum olduğuna inanırım. Ama en azından böyle bir tartışmanın 12 eylül yargılanması gibi 30 yıl sonraya kalmamış olması, daha sıcağı sıcağına, daha deliller henüz tazeliğini muhafaza ederken bir soruşturma konusu olması en azından Türkiye ' de hukukun bir işi takipte eskisi kadar gecikmeyeceğini gösteriyor. Umarım suçluyu suçsuzdan kısa sürede ayıracak sağlıklı ve kısa süreli bir tartışma olur”
12 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı