Ergün Aydoğan’dan Sarıgül Hakkında Önemli İddialar

2005 yılında Sarıgül 'ün kendisine rüşvet teklifinde bulunduğunu iddia eden CHP eski Milletvekili Ergün Aydoğan, bu olayın gerçekliğinin mahkeme tarafından tescillenmesine rağmen partinin yüksek disiplin kurulunda Mustafa Sarıgül 'ün lehine karar çıktığını söyledi.
Aydoğan Ergün Aydoğan Mustafa Sarıgül Milletvekili 


Ergün Aydoğan 'ın açıklamaları:
Kurulda beraber görev yaptığımız arkadaşlar kısa bir süre önce Mustafa Bey 'in olumsuzluklarını bize her toplantıda anlatırken yaşanan bu iddiaların benzerlerinin olduğunu söyleyen arkadaşlar bu dosya gündeme geldikten sonra artık bu iddialardan vazgeçip bizim de o tarafta yer almamız konusunda bize tavsiyelerde bulundu sürekli olarak.

Daha sonra bu iki arkadaşımız bize Balıkesir 'de onları konuk ettiğimiz bir süreçte bir takdimde bulundular. Görüşümüzü Mustafa Sarıgül 'ün lehine değiştirmemiz için bizzat teklif yapıldı. Ve biz bunu iade ettik.

Ben bunu 2005 yılında da partinin yöneticileri ile paylaştım. O gün de hepsini dile getirdim. Yazılı ve görsel basında da yer aldı. 2005 yılında da söyledim, bugün de söylüyorum. Kimse benim düşmanım değil.

Olayın gerçekliği mahkeme tarafından tescillendi
Bu iki arkadaşımız kendilerine iftira ettiğim ile ilgili dava açtılar ve davayı kaybettiler. Oylama sürecine giden dönemde yaşanan olayı parti yöneticilerine anlattım parti yöneticilerinin bilgisi oldu. Ama yüksek disiplin kurulunda o çalışma sonuç verdi ve Mustafa Bey 'in lehinde karar çıktı.

Daha sonra da bu ihraç kararı çıkmayınca olağanüstü kurultay kararı alındı. Kurultayda malum yaşanan olaylar ile birlikte bu dosya birleştirildi. İkisi ile birlikte Mustafa Sarıgül 'ün partiden ihraç kararı verildi.

9 Kasım 2013 Cumartesi günü yayınlandı