Elleri kınalı askerlerden Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Uğurlama töreninden görüntüler
Kınalı Cennet Ocaklar Allah Peygamber 

-Röportajlar
-Kına yakımından görüntüler
-detay görüntüler

( İSTANBUL )- Eyüpsultan’da genç askerlerin kınalarını Başkan Aydın yaktı- Askere giden gençlere kınalar yakıldı, aileler gözyaşlarını tutamadı İSTANBUL

- Vatani görevini yerine getirmek üzere askere gidecek olan gençler için Eyüpsultan Cami Meydanı’nda kınalar yakıldı. Askere gidecek gençler Afrin’de görev yapmak istediklerini söylerken, aileleri ise törende gözyaşlarını tutamadı. Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı harekatı 5’inci gününde de devam ederken, Eyüpsultan Belediyesi, Şubat ve Mart celbi asker adayları için Eyüpsultan Camii Meydanı'nda tören düzenlendi.
Vatani görevini yapmak üzere baba ocaklarından ayrılacak olan gençlere kınalar yakılarak dualar okundu.Uğurlama törenine Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın yanı sıra, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sadık Tatar, çok sayıda asker adayı ve ailelerinin katıldı.
Kınalı kuzuların baba ocaklarından uğurlanarak gönderildiği törende duygusal anlar yaşandı. “Gençlerimizi törenlerle, kınalarla uğurlamak istedik ve töreni tertip ettik” Asker uğurlama töreninde konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Hem Eyüpsultan Belediyemizin, hem de milletimizin bir geleneği, askere giden gençlerimizi biz törenlerle uğurlarız. Biz onları kınalı kuzu olarak asker ocağına, peygamber ocağına göndeririz. Hem ülkemizin şu anda bulunduğu durum nedeniyle, hem de bu geleneği yerine getirmek adına ve 4 yılda bu töreni düzenleyen belediyemizin adına yaptık. Yine gençlerimizi, törenlerle, hediyelerle, kınalarla uğurlayalım istedik ve bu töreni tertip ettik” dedi.
Eyüpsultanlı genç askerlerden Afrin’e destek Askerliği Manisa’ya çıkan Furkan Özaltın, “Manisa Kırkağaç’ta askerlik yapacağım, inşallah beni de Afrin’e gönderirler. Ben de ağabeylerim, kardeşlerim gibi savaşırım. 3 tane şehidimiz var onlara Allah'tan rahmet diliyorum, Allah ailelerine sabır versin mekanları cennet olsun’’ şeklinde konuştu.
Askerliği Sivas’a çıkan Tayfur Taştan ise, “Böylesine güzel bir görevde bulunmak bizim için şeref ve onur verici. Şu anda Afrin’de bir savaş içindeyiz, ağabeylerimiz orada 3 tane şehidimiz var. İnşallah biz de öyle bir yere düşer bu vatan için çaba gösteririz. İnşallah bizler de oraya gidip ağabeylerimizle birlikte bu vatan için bayrak için savaşırız, bu bizim için bir şereftir’’ diye konuştu.
“Kocamı da yollarım, iki tane oğlum var onları da vatan için yollarım” Yeğenini uğurlamak için gelen ve gözyaşlarına hakim olamayan Pervin Gündüz, “Yeğenimi uğurlamaya geldim, çok seviyorum onu. Kazasız belasız gidip gelsinler inşallah. Allah yardımcıları olsun inşallah, askerlerimiz sağ salim gitsin sağ salim gelsinler’’ dedi.
Gerekirse bende askerlik yaparım diyen Sema Palabıyık ise, “Hepsi bizim çocuklarımız, Allah sağ salim götürsün, Allah’a emanet vatana emanetler. Kocamı da yollarım, iki tane daha çocuğum var vatan için yollarım. Gerekirse ben giderim, vatan için, millet için, bayrak için” diye konuştu.

24 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı