Düzce Vekili Çakır: Ege Ve Karadenizin Çözüme Karşı Gibi Dillendirilmesi Yanlış

AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, çözüm sürecinde Ege ve Karadeniz bölgesindeki insanların çözüm istemiyormuş gibi dillendirilmesini uygun görmediğini söyledi. Ege, Marmara veya İç Anadolu bölgelerinde bazı insanların eksik ya da yanlış bilgilendirmeden dolayı farklı tepkiler gösterebildiklerini söyleyen Çakır, ' Ama ben Türkiye'nin tamamının çözüm istediğini biliyorum ve buna da inanıyorum. ' dedi.
Başbakan Osman Çakır Türkiye Cumhuriyeti İç Anadolu Bolgesi Karadeniz 


AK Parti Düzce Milletvekili Çakır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ege bölgesi milletvekilleri ile gerçekleştirdiği toplantıya katılmak için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Artık insanların kan görmek istemediğini ve ölüm görmek istemediğini belirten AK Parti milletvekili Çakır, şöyle devam etti: ' Önümüzdeki süreçte de inşallah bizim amacımızın bunları kaldırmak olduğunu, Türkiye'nin bütünlüğü konusunda, siyasal yapısı konusunda ve geleceği konusunda zaten Sayın Başbakanımız gerekli açıklamaları yapıyor. Onun için Ege bölgesindeki insanların bu şekilde bir yaklaşımla anılması veya Karadeniz bölgesindeki insanın çözüm istemiyormuş gibi dillendirilmesini ben şahsen çok uygun görmüyorum.

Peki sıkıntı var mı, insanımız bu konuda hakikaten tepki göstermiyor mu? Veya bazı konularda kendisinde önümüzdeki süreç açısından korkmuyor mu veya endişe duymuyor mu? Tabi ki endişe duyuyor. Bizim amacımız, zaten bölgelerde insanımıza bu endişelerinin yersiz olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve hükümetinin ayakta durduğunu ve inşallah süreceğini de yani bu sürecin de iyi yönetileceğini de ifade etmek durumundayız. İnşallah önümüzdeki günlerde Ege halkının da bütün Türkiye halkının da hep birlikte bu işi çözmek istediğini ve çözmeyi dillendireceğini göreceğiz. Biz buna inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz. '

18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı