Doğu Anadolu'da '23 Nisan' coşkuyla kutlandı - VAN

Doğu Anadolu'da "23 Nisan" coşkuyla kutlandı - VAN

: - 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda etkinliklerden detaylar - Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun çocuklara hediye vermesi - Çocukların halk oyunları, tekvando ve çocuk oyunlarını sergilemesi - Çocuk ve aileleri ile röportajDoğu Anadolu'da "23 Nisan" coşkuyla kutlandı - Van , Bitlis, Hakkari ve Muş'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiVAN (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Van , Bitlis, Hakkari ve Muş'ta coşkuyla kutlandı. Van Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikler, Van Gölü sahilindeki 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda devam etti.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda anaokulu, ilk ve ortaokul öğrencileri tarafından halk oyunları, tekvando, çocuk oyunları sergilendi. Törende şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, kamu kurumlarının stantlarını gezerek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.Etkinliklere katılan öğrenciler ve velileri, bayramın coşkuyla kutlandığını ve çok mutlu olduklarını söyledi.

Programa, Vali Yardımcısı Sinan Aslan, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, ilçe kaymakamları, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Milli Eğitim Müdürü Murat Tevke ve kurum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kompozisyon Çocuk Oyunları Öğrenciler Halk Oyunları Orgeneral 

23 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı