Bülent Orakoğlu'nun 28 Şubat Açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu, 28 Şubat sürecinde Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in görevini yapmadığını belirterek, ' Görevini yapmadığı gibi daha sonraki süreçte 28 Şubat sürecini kolaylaştıran hareketlere başvurmuştur ' dedi.
Başbakan Necmettin Erbakan Batı Çalışma Grubu Genelkurmay Başkanlığı İçişleri Bakanı 


Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Orakoğlu, 28 Şubat soruşturması kapsamında yapılan gözaltıları değerlendirdi. Türkiye'nin bütün darbe süreçleriyle hesaplaşma fırsatının 12 Eylül 2010 referandumu ile yakaladığını belirten Orakoğlu, yakın dönemde birçok darbe girişimiyle ilgili çalışmaların yapıldığını kaydetti. 28 Şubat sürecinin 12 Eylül dönemine göre daha yakın tarihte gerçekleşmiş en önemli darbelerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Orakoğlu, ' Bu darbeyi gerçekleştiren cunta ekibi tamamen belli. Bu süreç aslında beklenen bir süreçti. 12 Eylül'den sonra hız kazandı. Türkiye, 28 Şubat'la birlikte bir cuntacı gibi hareket etmiş olan sivil unsurlarandan hesap sorma şansını yakalamıştır ' dedi.

' PKK TERÖR ÖRGÜTÜ İÇ GÜVENLİKTE 2. VE 3. SIRALARA İNDİRİLDİ '

28 Şubat sürecinin en önemli ayaklarından birisinin medya olduğunu kaydeden Orakoğlu, ' Bu dönemde Milli Güvenlik Siyaset Belgesi bir dayatmayla, Milli Güvenlik Kurulu ile geçirilerek, milletin milli ve manevi değerleri bir iç tehdit gibi algılanmıştır. PKK terör örgütü ise 2. ve 3. sıralara indirilmiştir ' şeklinde konuştu.Orakoğlu, 28 Şubat sürecinin aydınlatılmasının Türkiye'nin çok ciddi manada hayrına olduğunu vurgulayarak, ' Bu soruşturma Türkiye'nin siyasetini çok ciddi manada temizleyecektir ' dedi.

' DEMİREL, GÖREVİNİ YAPMAMIŞTIR '

Orakoğlu, şunları kaydetti: ' 28 Şubat sürecinde ilk defa Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye'yi darbe şartlarına getirmeye yönelik Batı Çalışma Grubu'nu tespit etmiş ve bununla ilgili belegeleri ortaya çıkarmıştır. Bu belgeler hiyerarşik olarak bana gelmiştir. Ben de Emniyet Genel Müdürü'ne oradan da İçişleri Bakanı Meral Akşener'e gitmiştir. Oradan da Tansu Çiller'e gitmiş, Sayın Çiller de Başbakan Necmettin Erbakan'a vermiştir. Başbakan da gereğinin yapılması için bu belgeleri Cumhurbaşkanı Demirel'e elden vermiştir. Burada Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde bir cunta hareketi vardır, cuntanın Türkiye'yi darbeye hazırlaması yönünde bir çalışma vardır. Genelkurmay Başkanlığı içerisinde bu belgelerle ilgili hem idari hem de adli tahkikat yapılması gerekirken, belgeyi haber veren Emniyet İstihbaratı'nda operasyon yapılmıştır. Burada Sayın Cumhurbaşkanı görevini yapmamıştır. Görevini yapmadığı gibi daha sonraki süreçte 28 Şubat sürecini kolaylaştıran hareketlere başvurmuştur. '

Operasyonun Batı Çalışma Grubu çerçevesinde alınmış gibi gözüktüğünü ifade eden Orakoğlu, soruşturmanın sivil unsurlara kayacağını düşündüğünü dile getirdi. Orakoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sürece destek vereceğinin daha önceki açıklamalarından anlaşıldığını söyleyerek, bu sürecin büyüyeceğini kaydetti.

' DEMİREL, KAMUOYUNUN VİCDANINA MAHKUM OLDU '

28 Şubat soruşturmasının dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e ulaşıp ulaşmayacağına yönelik değerlendirmelerde bulunan Orakoğlu, Cumhurbaşkanlarının sadece vatana ihanetten yargılandığına dikkat çekerek, ' Demirel zaten kamuoyu vicdanında mahkum olmuş durumda. Bu işin içinde kim varsa üzerine gidilmesi ve hatta bu süreçlerden ders alınarak bazı mevzuatların, kanunların yeni Anayasa ile değiştirilmesi gerekiyor ' şeklinde konuştu.
14 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı