Banker Bilo’ filminin benzeri Kars’ta yaşandı

Otobüslerdeki göçmenlerden genel ve detaylar
Kamyon Kasası Kaçak Göçmen Jandarma Kaçak Sınır Dışı 

-Otobüsün içerisi ve göçmenlerden detaylar
-Sarıkamış Devlet Hastanesi'nden detaylar
-Göçmenlerin otobüslerle Kars'a hareket etmesi genel ve detaylar

( KARS )- Kaçak göçmenler ‘İstanbul’ diye Sarıkamış’a bırakıldı KARS

- Yönetmen Ertem Eğilmez tarafından çekilen, senaryosu Yavuz Turgul tarafından yazılan 1980 yılında yapılan ve başrollerinde Maho‘yu Şener Şen, Köylüsü Bilo’yu ise İlyas Salman canlandırdığı “Banker Bilo” filminin bir benzeri Kars’ta yaşandı. İran sınırından kamyona dolduran 80 kaçak göçmen ‘İstanbul’a götürüleceksiniz denilerek, Kağızman-Karakurt deresinden bırakıldı. Aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 80 göçmen, gece karanlığında İstanbul’a geldik hayaliyle Karakurt’a doğru yaya olarak yürümeye başladı.
Kağızman-Karakurt yolunu kullanan sürücülerin durumu jandarmaya bildirmesiyle gerçek ortaya çıktı. Sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye gelen Karakurt Jandarma Karakol Komutanlığı’na bağlı jandarma ekipleri yolda yürüyen ve yurda yasa dışı yollarla giren 80 göçmeni yakaladı. Araçlara alınarak Karakurt Jandarma Karakol Komutanlığı’na getirilen ve aralarında çok ile kadınlarında bulunduğu göçmenler, İstanbul yerine Kars’a geldiklerine ise bir türlü inanamadı. Göçmenlerin İstanbul hayaliyle İran sınırından kamyon kasasında çıktıkları İstanbul yolculuğu böylece Karakurt’ta son bulmuş oldu. Gözaltına alınarak jandarmaya getirilen göçmenler, jandarmadaki işlemlerinin ardından Sarıkamış Devlet Hastanesi’ne getirildi.
Sarıkamış Devlet Hastanesi’nde tedavileri yapılan göçmenler Sarıkamış Belediyesi’ne ait otobüslere bindirilerek Kars İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne getirildi.
İl Göç İdaresi’nde işlemleri yapılan göçmenler sınır dışı edilecek. (AY-AA)
8 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı