Ayasofya'ya, Ayasofya Camii Tabelası Astılar

Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Teşkilatı üyeleri, Ayasofya Müzesi'nin cami yapılması için eylem yaptı. Grup, 'Ayasofya Müzesi' tabelasının üzerine 'Ayasofya Camii' yazılı tabela astı.
Büyük Birlik Partisi Fatih Sultan Mehmet Ayasofya Ayasofya Müzesi 


BBP İstanbul İl Başkanı Fikret Daş'ın da aralarında bulunduğu bir grup, Ayasofya Müzesi önüne geldi.Ayasofya'nın cami yapılmasını isteyen grup, burada konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan Fikret Daş, Fatih Sultan Mehmet'in fetih öncesi askerlere yaptığı bir konuşma ile sözlerine başladı.

' Fethin 559. Yılını burukluk içinde kutluyoruz. ' diyen Daş, ' Fethin en büyük sembolü olan Ayasofya 78 yıldır mahzun. Bugün sebebini bilmediğimiz bir kararla, 1934 yılından beri müze olarak kullanılmaktadır. Bu durum biz Müslümanlara çok ağır gelmektedir. Bu zulmün bir an önce dinmesini istiyoruz. Ayasofya'nın zincirleri kırılmadıkça bu beldeye Türk beldesi denilemez. ' şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından grup, 'Ayasofya Müzesi' tabelasının üzerine 'Ayasofya Camii' yazılı tabela astı.Grup daha sonra olaysız dağıldı.

29 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı