Artvin'de 3 asırlık bayram geleneği yaşatılıyor
Köylerinde kesilen kurbanların en az üçte bir hissesinin, cami meydanına getirildiğini belirten Genç, "Fakir fukaranın nüfusuna göre toplanan eti eşit şekilde dağıtıyoruz. Dedelerimizden kalan en az 300 yıllık bir gelenek. Biz de dedelerimizin geleneğini sürdürmeye devam ediyoruz." dedi.
76 yaşındaki Casım Durmuş da bu gelenek sayesinde bayramın manevi ruhunun çok daha iyi yaşandığını ifade ederek, "Burada toplanan etler, cami hocası ve muhtarlık tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerine eşit şekilde dağıtılır. Dedelerimizden gördüğümüz adeti sürdürüyoruz. Bizden sonra da devam edecektir." diye konuştu.
Artvin Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mikail Yılmaz da köylerindeki kurban geleneğinin çok anlamlı, bayramının ruhuna yakışan bir adet olduğunu vurguladı.Çok eskilere dayanan bu gelenekle köyde misafir olarak bulunan kişiye dahi kurban etlerinin pay edildiğini kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:" Artvin merkezde yaşamama rağmen bu geleneğin içinde yer almak için kurbanlarımı hep köyde kesiyorum. Eğer kurbanımı köyde kesemezsem bir yanım eksik oluyor. Kesmemiş gibi hissediyorum. Benim gibi pek çok kişi bu geleneğimizi yaşatmak için il dışından gelerek kurbanlarını köyde kesiyor. Bu geleneği bu güne kadar yaşatan herkesten Allah razı olsun."
İsaf Beraberlik
1 Ağustos 2020 Cumartesi günü yayınlandı















