AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nı işgal girişimi davası - İSTANBUL

- Duruşmanın yapıldığı binadan detaylarAK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nı işgal girişimi davası - FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın işgal girişimine ilişkin tutuklu 15 sanığın yargılandığı davanın 14. duruşması başladıİSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın işgal girişimine ilişkin tutuklu 15 sanığın yargılandığı davanın 14. duruşması başladı.
Silivri Ceza infaz Kurumları karşısında yer alan binadaki salonunda, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada, 12 tutuklu sanık hazır bulundu. 3 sanık da Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.
Duruşmada, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Beyoğlu, Esenler ve Küçükçekmece belediye başkanları, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile bazı AK Parti ilçe başkanları da hazır bulundu.Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, dijital materyallerle ilgili raporların mahkemeye ulaştığını belirterek, Taha Ayhan ile Vasfi Can'ın müdahillik talebinde bulunduğunu söyledi.

Söz verilen Taha Ayhan, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı olduğunu, parti binasındaki odasının fiziki olarak işgal edildiğini, kendisinin ve teşkilatının mağduriyetinden dolayı davaya katılmak istediğini belirtti.
Duruşmada söz alan Vasfi Can'ın avukatı da müvekkilinin, 15 Temmuz gazisi olduğunu, mağduriyeti bulunduğundan, davaya katılmak istediklerini bildirdi.Mahkeme, katılma taleplerini değerlendirmek için duruşmaya ara verdi. - İddianameden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek", "cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" ve "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.Ayrıca bazı şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, bir kısım şüpheliler hakkında ise "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.Mahkeme, bir önceki duruşmada, 60 erin dosyasının ayrılmasına hükmetmişti.
Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İşgal Girişimi Darbe Girişimi Terör Örgütü Silahlı Terör Örgütü 

18 Aralık 2017 Pazartesi günü yayınlandı