Ahmet Sever: Ne yaşandıysa, onu yazdım

Abdullah Gül İle 12 Yıl' adlı kitabı yazan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Beyaz Tv canlı yayınında kitapla ilgili eleştirilere yanıt verdi.
Ahmet Sever Şamil Tayyar Zekeriya Öz Abdullah Gül Cumhurbaşkanı 

' Son Söz ' programına telefonla bağlanan Ahmet Sever, kendisine sert eleştiriler yapan Şamil Tayyar ile de canlı yayında karşı karşıya geldi. Tayyar'la kitap hakkında tartışan Sever ' Etik gereği kendisine gösterdim. Kendisi sıcak bakmadı ama yazma da demedi. ' dedi.

Sever, şu ifadeleri kullandı;

NE YAŞANDIYSA ONU YAZDIM
Ne yaşandıysa kitabımda onu yazdım. Onun üzerine bir şeyler söyleyip, konuyu uzatmak istemiyorum. Bu kitap benim kitabım: Gül'ün yönlendirmesi ve dayatması söz konusu değildir. Özgür hür irademle yazdım. Etik gereği kendisine gösterdim. Kendisi sıcak bakmadı ama yazma da demedi.

KİTAPTA ROLÜ YOKTUR

Gül, bir sansür zihniyetiyle bana yaklaşmadı ve sadece o kadar. Bu kitapla ilgili hiç bir rolü yoktur. Seçimden önce hazırdı ama Gül dedi ki ' Seçimden sonrasına kalsın ' dedi. Seçim öncesi çıksaydı, seçime etki etmeye yönelik olarak anlaşılacaktı. Paralel yapıyla benim hiç bir ilişkim olmamıştır.

HANGİ DANIŞMANSA AÇIKLASIN

Savcı Zekeriya Öz'le ilgili iddialara da yanıt veren Sever ' Zekeriya Öz, hangi danışmansa açıklasın. ' dedi.

BEYAZ GAZETE




Şamil Tayyar Hakkında
1965 yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İslahiye ilçesinde tamamladı. 1986 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1985 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde son sınıf öğrencisi iken Milliyet Gazetesinde başladı. 21 yıllık meslek hayatının 17 yılı Milliyet ve Sabah gazetelerinde geçti. Son olarak Yeni Şafak Gazetesinde Ankara Haber Müdürü ve köşe yazarı Tercüman Gazet...
devamı
17 Haziran 2015 Çarşamba günü yayınlandı