55 General Kadrosuzluktan Emekli Edildi

Yüksek Askeri Şura karaları Genelkurmay Başkanlığı ' nın internet sitesinden açıklandı. Kararlara göre, 29 general ve amiralin bir üst rütbeye, 47 albay ise genel ve amiralliğe, 33 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.
Yüksek Askeri Şura Genelkurmay Başkanlığı Askeri Şura 30 Ağustos Zafer Bayramı 


Genelkurmay Başkanlığı ' nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Yüksek Askeri Şura ' nın 3 Ağustos ayı olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumlarını görüşerek karara bağlandığı bildirildi.

Açıklamada, 30Ağistos 2012 tarihinden geçerli olmak üzere, 29 general ve amiralin bir üst rütbeye, 47 albayın ise general ve amiralliğe yükseldiği bildirildi. 33 general ve amiralin görev sürelerinin ise bir yıl uzatıldığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ayrıca bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 55 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2012 tarihinden itibaren, 1 amiral ise yaş haddini doldurduğu için 01 Eylül 2012 tarihinden itibaren emekli olacaklardır.

Bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak 30 Ağustos 2012 tarihinden itibaren aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza fedakar ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte esenlikler dileriz.”

4 Ağustos 2012 Cumartesi günü yayınlandı